Jääkiekkoveikkaus – Lyö vetoa lätkästä

Suomalaiset elävät ja hengittävät jääkiekkoa jo lapsesta saakka. Ei ole siis mikään ihme, että lätkä on vuodesta toiseen Suomen suosituin urheilulaji ja vedonlyöntikohde. Kovan suomalaismenestyksen vuoksi tunnemme poikkeuksellisen hyvin myös muiden maiden kiekkoliigoja.

Jääkiekko on monelle suomalaiselle vedonlyöjälle ilmiselvä lajivalinta vetojen kohteeksi. Vaikka kiekkoliigat painottuvatkin vain talvi-ajalle, kohdevalikoimaa riittää lukuisten suurten liigojen ja kiekkoturnausten joukosta yllin kyllin.

Lyö vetoa jääkiekosta parhailla kertoimilla ja bonuksilla

Liigat ja turnaukset

Jääkiekko on suuri laji lähinnä Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, vaikka kehittyvää kiekkokulttuuria alkaa näkyä jo kaikilla mantereilla. Euroopassa laji painottuu Pohjoismaihin, jossa kotimainen Liiga ja Ruotsin SHL ovat molemmat kansainväliselläkin mittapuulla kovatasoisia liigoja.

Suomessa kiekkoa pelataan Liigan alapuolellakin ammattimaisesti ja puoliammattimaisesti. Toiseksi korkein sarjataso on Mestis, kolmanneksi korkein Suomi-sarja ja neljänneksi korkein sarjataso on maantieteellisiin lohkoihin jaettu II-divisioona. Kolme korkeinta ovat listoilla myös kansanvälisillä vedonlyöntiyhtiöillä, kuten pohjoismaisen vedonlyönnin pioneerilla Nordicbetilla.

Kansainvälisestä jääkiekosta tunnetuimpia sarjoja ovat Pohjois-Amerikan NHL ja Itä-Euroopassa sekä Venäjällä pelattava KHL. Suomalaiset tuntevat molemmat sarjat poikkeuksellisen hyvin – luonnollinen suunta Liigan parhaille pelaajille on nykyään juuri NHL tai KHL. Etenkin KHL on noussut viimeaikoina yhä suuremmin esiin, helsinkiläisseura Jokereiden siirryttyä sinne pelaamaan.

Jääkiekossa pelataan myös turnauksia läpi koko kiekkokauden. Tunnetuimpia turnauksia ovat jo ennen Liigaa starttaava eurooppalaisjoukkueiden Champions Hockey League, keväisin pelattava MM-turnaus, Euro Hockey Tour sekä olympialaiset, joka on turnausten kiistaton kuningas.

Miten tehdä tulosta jääkiekkoveikkauksella?

Jääkiekko on vedonlyöntiyhtiöillä suuri laji, joten se tarjoaa paljon eri vetomuotoja vedonlyöjille. Parhaiten lajia ymmärtävät vedonlyöjät käärivät tuottoa turnauksista, joissa kertoimenlaskijat joutuvat tiukille alati muuttuvien voimasuhteiden ja nopeatempoisen pelirytmin vuoksi.

Keräsimme muutamia vinkkejä, jotka suomalaisen jääkiekkoveikkaajan kannattaa ottaa harkintaan tavoitellessaan voittoa kiekkovedonlyönnillä.

  • Pelaa pieniä sarjoja. Pienissä sarjoissa ylikertoimia löytyy herkemmin kuin suurissa liigoissa, joissa kertoimenlaskijoilla on käytössään enemmän tietoa. Esimerkiksi Mestis ja Suomi-sarja ovat pieniä paikallissarjoja, joissa taitavalla vedonlyöjällä on mahdollisuus hankkia ylivertainen määrä tietoa ja dataa kertoimenlaskijoihin verrattuna. Toki asialla on kääntöpuolensa – pieniin sarjoihin vedonlyöntiyhtiöillä on usein panosrajoitukset suurien tappioiden välttämiseksi.
  • Kaiva esille kaikki käytössä oleva statistiikka. Etenkin suuremmat sarjat ovat tilastonikkareiden mieleen, kun statistiikkaa ja historiaa on tarjolla paljon. Taitavat taulukkolaskijat osaavat kerätä tiedosta olennaisen, ja hyödyntää löydettyjä johdonmukaisuuksia vedonlyönnissä.
  • Valitse yksi tai kaksi sarjaa. Kun käytössä on yleensä rajallinen määrä aikaa, kukaan ei voi olla mestari kaikessa. Jos siis päätät keskittyä esimerkiksi Liigaan ja Mestikseen, ei ole perusteltua tehdä välillä fiilispohjaisia vetoja NHL-peleihin. Myös vetomuoto kannattaa pitää suurin piirtein samana, ja keskittyä esimerkiksi kokonaan maalimäärän yli-alle-vetoihin tai pitkävetoon.
  • Iske turnauspeleihin. Kuten mainittu aikaisemmin, turnauksista löytää keskimäärin parempia pelikohteita kuin liigoista. Tämä perustuu siihen, että turnauksissa voimasuhteet muuttuvat nopeasti, ja nopeatempoinen turnauskalenteri aiheuttaa myös painetta kertoimenlaskijoille. Laadukkaalla ennakkoanalyysillä ja jatkuvalla turnauksen seuraamisella ja analysoimalla turnaukset ovat hyvinkin voittoisia vetokohteita.
  • Poimi ylikertoimet live-vedonlyönnissä. Live-vedonlyönnissä pätee sama kuin edellisessäkin. Pääsääntöisesti live-vedoissa kertoimet reagoivat liian voimakkaasti yksittäisiin maaleihin, heikkoon erään tai muihin kenttätapahtumiin. Kiekkopelissä momentum voi tunnetusti kääntyä radikaalisti erätauolta tultaessa, ja parin maalin takaa-ajo kääntyykin yhtäkkiä tasapeliin. Näissä tapauksissa voittaja on kylmäpäinen vedonlyöjä, joka ei pelkää vetää altavastaajan puolta selkeillä ylikertoimilla.

Hyödynnä Nordicbetin antelias tervetuliaisbonus, ja kokeile jääkiekkoveikkausta jo tänään!