Jääkiekon U20 MM-kisat – vedonlyönti ja kertoimet

Peli ei välttämättä ole niin organisoitua ja järjestelmällistä kuin miesten jääkiekon MM-kisoissa tai ylipäänsä aikuisten sarjassa, joten ottelut ovat usein jopa hengästyttävän intensiivisiä. Mikäpä näihin otteluihin sopisikaan paremmin kuin vedonlyönti itse otteluista ja U20 MM jääkiekko -kisoista?

Kertoimet turnauksen alla kertovat, että Kanada on suosikki. Vedonlyöjät saavat Suomen mestaruudesta kertoimeksi 8.50.

U20 MM-kisojen päiväkatsaus

Tähän päivitämme päivittäin relevanttia tietoa kisojen osallistuvien pelaajien ja joukkueiden tilanteesta. Loukkaantumiset, uudet nimet, merkittävät kerroinvaihtelut ja paljon muuta.

Pelaa Betssonilla nuorten MM-kisoja, hyödynnä 10€ x 2 riskitönveto extra bonus! Tarjous on voimassa kaikille suomalaisille asiakkaille. Ensimmäisen riskittömän vedon voit käyttää kisojen alkulohkovaiheessa ja toisen pudotuspeleissä. Kampanja-aika: 26.12 – 6.1.2019

Jääkiekon U20 MM 2019

U20 MM-kisat 2019 pelataan kahdessa eri lohkossa.  A-lohko pelataan Vancouverissa ja B-lohko pelataan Victoriassa.

Ensimmäinen ottelu pelataan tapaninpäivänä joulukuun 26. kello 11 illalla.

Suomen avausottelu suomalaiselle lätkäfanille se kaikkein kiinnostavin, eli vastassa on rakas länsinaapuri Ruotsi. Suomen ja Ruotsin nuorten MM kisojen avaus pelataan Suomen aikaa 27.12. aamulla kello 5.30.

U20 MM jääkiekko päättyy finaaliotteluun tammikuun 6. ensi vuonna. Loppuottelu pelataan aamuyöstä Suomen aikaa, kiekkofanien on syytä kääntää vuorokausirytmiään siihen suuntaan, että aikaisin ollaan hereillä seuraavat pari viikkoa.

Suomi ei välttämättä saa kaikkia pelaajia kisoihin jotka kisapaikkaan olisivat oikeutettuja. Näitä pelaajia ovat todennäköisesti ainakin Miro Heiskanen, Henri Jokiharju, Kristian Vesalainen ja Eeli Tolvanen.

Isot odotukset kohdistuvat pelaajiin nimeltä Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari, Kaapo Kakko, Niklas Nordrgren, Anton Lundell, Urho Vaakanainen, Anttoni Honka ja Ukko-Pekka Luukkonen. Todennäköisesti nämä herrat tulevat pelaamaan jossain vaiheessa myös aikuisten MM-kisoissa.

Nuorten MM jääkiekon ratkaisut Vancouverissa

Nuorten MM -kisojen ottelut pelataan suurimmalta osin Vancouver Canucksin komealla kotiareenalla Rogers Arenalla. Sen katsomoihin mahtuu yli 18 000 katsojaa. Victorian Save-On-Foods Memorial Center on huomattavasti Vancouverin kenttää pienempi. Tällä kentällä pelaa Victoria Royals WHL-liigaa, ja sinne mahtuu hitusen yli 7000 katsojaa.

A-lohko, jossa Kanada pelaa, käy ottelunsa luonnollisesti Vancouverin komealla stadionilla. Suomi pela B-lohkossa Victoriassa. Pudotuspeleissä kahta ottelua lukuunottamatta siirrytään sitten Vancouveriin.

Lohkojako oli tällä kertaa Suomelle suosiollinen. Mahtimaat Kanada ja Venäjä pelaavat kumpikin A-lohkossa. Suomen lohkon ennakkosuosikki lienee USA.

Pikkuleijonat otteluohjelma U20 MM-kisat 2019

Torstai 27.12.2018 04:30 Suomi U20 – Ruotsi U20

Perjantai 28.12.2018 04:30 Suomi U20 – Kazakstan U20

Sunnuntai 30.12.2018 01:30 Slovakia U20 – Suomi U20

Tiistai 01.01.2019 04:00 USA U20 – Suomi U20

U20 MM-kisojen lohkot:

A-lohko:

Kanada, Tsekki, Tanska, Venäjä, Sveitsi

 

B-lohko:

USA, Ruotsi, Slovakia, Suomi, Kazakstan

Kisojen virallinen sivusto on katsottavissa tästä linkistä.

U20 MM jääkiekko – nuorten lupausten kisat

Jääkiekon nuorten mm 2019 -kisat järjestetään seuraavaksi Kanadan Vancouverissa ja Victoriassa. Vuoden 2020 kisapaikaksi on valittu Tsekin Ostrava ja Trinec. Vuoden 2021 kisat on tarkoitus järjestää jälleen Kanadassa, 2022 U20 MM jääkiekko rantautuu taas Eurooppaan ja Ruotsiin ja 2023 on Venäjän vuoro. Oletettavasti 2024 tullaan pelaamaan Pohjois-Amerikassa, USA:ssa tai Kanadassa.

Vedonlyönti U20 MM jääkiekosta on todella suosittua, sillä kukapa ei haluaisi lyödä vetoa tulevaisuuden toivojen otteista kun otellaan jääkiekon maailmanmestaruudesta. Lähes kaikki tämän päivän tähtipelaajat ovat jossain vaiheessa pelanneet U20 MM jääkiekko-turnauksessa kerran jos toisenkin, harvempi pelaaja on noussut NHL tai KHL tähtipelaajiksi ilman paikkaa nuorten MM-jääkiekkojoukkueessa. Pikkuleijonat on saanut vuosien varrella nauttia huimien tähtien tähtiloisteesta ja mitä todennäköisemmin tulevaisuuden kisat tulevat esittelemään näitä mestaripelaajia lajin seuraajille.

Suomi voittanut U20 kisat neljästi

Suomi on voittanut nuorten MM-turnauksen neljä kertaa, ja jokainen kerta on ollut ikimuistoinen. Ensimmäisen kerran Suomi vei alle 20-vuotiaitten MM-lätkän vuonna 1987. Voittoa avitti huomattavasti se, että Kanada ja Neuvostoliitto suljettiin kisoista joukkotappelun vuoksi.

Vuonna -87 oli suorastaan ihmeellistä että Suomi voittaa maailmanmestaruuden. Miesten jääkiekkomaajoukkue ei ollut vuonna -87 voittanut vielä ensimmäistäkään MM- tai olympiamitalia. Suomen Markus Ketterer valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Keskushyökkääjinä Suomella oli kisoissa pistepörssissä hyvin pärjännyt kolmikko Teppo Kivelä, Jukka Seppo ja Janne Ojanen.

Seuraavan kerran Suomi vei U20 MM-lätkän kotikisoissa 1998. Näistä kisoista muistuu ensimmäisenä mieleen paksua sikaria finaaliottelun jälkeen pukuhuoneessa tuprutteleva Olli Jokinen. Jokisen lisäksi Eero Somevuori pääsi turnaksen All stars -kentälliseen.

2000-luvulla Suomi on voittanut turnauksen kaksi kertaa, aivan lähekkäin vuosina 2014 ja 2016. Tämä ennakoi sitä, että suomalainen jääkiekko on maailman huipulla tulevina vuosina. 2014 -kisat pelattiin Ruotsissa, ja turnauksen hahmoja olivat Teuvo Teräväinen ja Rasmus Ristolainen.

 

2016 Suomi juhli MM-voittoa Helsingin Hartwall Arenalla. Ratkaisevan maalin loppuottelun jatkoajalla teki komealla vanhanaikaisella Kasperi Kapanen. Suomen joukkueessa pelasivat muun muassa Patrik Laine, Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Jesse Puljujärvi.

 

Malkin, Tavares ja Gudla

Nuorten MM-jääkiekkoa on pelattu virallisesti jo vuodesa 1977 lähtien. U20 MM-turnaus on lupaavien junioreiden kisa. Mukana on ollut pelaajia, joista sittemmin on tullut jääkiekon supertähtiä, mutta on U20 -turnauksessa menestynyt myös sellaisia nuorukaisia, jotka eivät sitten koskaan nousseet huipulle aikuisten lätkässä.

Nuorten MM-jääkiekossa on MVP -palkinto jaettu vuodesta 2004 saakka. Jevgeni Malkin voitti palkinnon vuonna 2006 ja John Tavares voitti vuonna 2009. Kaikki NHL -fanit tuntevat Malkinin ja Tavaresin, mutta kukapa Suomen ja Slovakian ulkopuolella tietää mitään vuoden 2015 turnauksen MVP -palkinnon voittaneesta slovakialaisesta maalivahdista Denis Gudlasta. Gudla pelaa nyt KalPassa. Ja voittihan Jesse Puljujärvikin MVP -palkinnn vuonna 2016, eikä Jessen NHL -ura oikein ole ottanut vauhtia.

U20 MM jääkiekko vedonlyönti ja kertoimet

U20 MM jääkiekko vedonlyönti noudattelee pitkälti miesten MM jääkiekko vedonlyöntiä. Kertoimet mestaruudesta löytyvät useimmilta vedonlyöntisivustoilta hyvissä ajoin ennen turnausta, jotkut sivustot tosin odottelevat joukkueiden julkistusta ja muiden sivustojen kertoimia ennen niiden julkistusta. Vaikka U20 MM-jääkiekko kiinnostaa monia, ei vedonlyönti ja kohdetarjonta välttämättä ole niin suurta kuin Jääkiekon MM-kisoista.

Joulukuun puolessa välissä, muutama viikko ennen U20 MM -turnauksen avausottelua vetomarkkinoiden suosikki uudeksi mestariksi on isäntämaa Kanada. Unibet antaa Kanadalle mestaruuskertoimen 2.05. USA on kakkossuosikki, Unibetin kerroin jenkeille on 4.10.

Kolmanneksi vetoväki on rankannut Venäjän, joka saa Unibetin listoilla kertoimeksi 7.50. Ruotsin voittokerroin on 8.00 ja Suomen 8.50.

Nuorten MM-kisat – kertoimet vedonlyöntiin

Peruskertoimet ja pitkävetokertoimet näihin otteluin löytyvät varmasti ja kaikki sivustot tarjoavat myös tulosveto, tasoitusveto ja esimerkiksi moneyline ja voittajaveto mahdollisuudet. Isosti Nuorten MM-kisoihin panostavat vedonlyöntisivustot tarjoavat otteluihin myös sitten maalintekijävetoa ja jopa yksittäisten pelaajien pistevetoa ja paljon muuta. Mikäli olet kiinnostunut lyömään näistä vedonlyöntimuodoista perinteisten vetokohteiden lisäksi, suuntaa lyömään vetoa isoimmille vedonlyöntisivustoille.

Pre-match kertoimet eli ennen ottelua pelattavissa olevat pelikohteet saavat uutta eloa live-vedonlyönnin kautta. Vaihtuvat kertoimet ja vedonlyöntikohteet antavat otteluihin ihan uudenlaista jännitystä, kun voit lyödä vetoa esimerkiksi seuraavasta maalintekijästä tai loppuerän tapahtumista. Intensiivinen livevedonlyönti on kasvattanut koko ajan suosiotaan eikä vähiten juuri sen tapahtumarikkaan luonteen vuoksi.

Ennen kisoja on mahdollista myös lyödä vetoa yksittäisen joukkueen menestyksestä, voit betsata esimerkiksi sitä mihin pikkuleijonat yltää seuraavassa turnauksessa tai kuka mahtaa olla U20 MM-jääkiekkokisojen seuraava pistepörssin kuningas tai maalipörssin voittaja?

U20 MM jääkiekko livestream

Nykyään eri urheilulajien seuraaminen on tehty helpoksi. Maksukanavat tarjoavat usein hyvin mainiolla kuvanlaadulla olevaa lähetystä eri lajeista ja otteluista. Harmittavasti näiden toimijoiden kautta tuleva livestream on usein useita sekunteja myöhässä, jolloin livefeed ei tarjoa livevedonlyöjille oikein muuta kuin ”suoraa hidastusta” tapahtumista.

Kannattaa käydä katsastamassa vedonlyöntisivustot läpi, josko ne tarjoaisivat livestream -lähetyksiä U20 MM jääkiekko kisoista. Tuolloin voit seurata vedonlyöntisivuston ilmaiseksi tarjoamaa livestreamia ja lyödä samalla vetoa. Kaikkein parasta tietenkin on jos pääset itse paikan päälle katsomaan kisoja ja aistimaan tunnelmaa. Samalla voit lyödä vetoa lukuisista eri vedonlyöntikohteista, omaa mobiililaitettasi käyttäen!