Jalkapalloveikkaus – Vedonlyöntikohteena futiksen sarjat ja turnaukset

Jalkapallo on urheilulajien kiistaton kuningas myös vedonlyönnin puolella. Miljoonia vetoja laitetaan sisään jokaiselle Euroopan pääsarjan kierrokselle, ja viikonlopun futisbetsejä aletaan hieroa kasaan jo hyvissä ajoin viikolla. Joko sinä harrastat jalkapallovedonlyöntiä netissä?

Ota tästä artikkelista muutama perusniksi jalkapalloveikkaukseen, ja poimi netin vedonlyöntisivustojen kohdetarjonnasta helpot ylikertoimet pois. Tuottoisan harrastuksen lisäksi vedonlyönti antaa paljon enemmän jännitystä myös kotikatsomoihin!

Jalkapallon tärkeimmät sarjat ja turnaukset

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, joka näkyy myös vetokohteiden tarjonnassa. Vaikka Suomessa ei jalkapallossa pärjätäkään, ovat suomalaiset jalkapallovedonlyönnissä kovaa kansaa.

Pohjoismaiset vedonlyöntijätit tarjoavat suomalaiseen jalkapalloon kohteita Veikkausliigaan, Ykköseen, Kakkoseen ja jopa Kolmoseen. Katso Nordicbetin kohteet, ja löydä kertoimet oman kyläjengisi peleihin!

Suurinosa intohimoisista jalkapallofaneista seuraa kuitenkin yhtä tai useampaa eurooppalaista pääsarjaa. Euroopan suuria jalkapalloliigoja ovat Saksan Bundesliga, Espanjan La-Liga, Italian Serie A, Ranskan Ligue 1 ja tietenkin Englannin Valioliiga. Nämä ovat myös vedonlyönnin näkövinkkelistä kohderikkaimmat sarjat – esimerkiksi Unibet tarjoaa yli 100 kohdetta jokaiseen La-ligan tai Valioliigan peliin. Kansallisten sarjojen lisäksi menestyneimmät joukkueet kamppailevat keskenään Mestarien liigassa, jonka ottelut ovat Suomessakin seuratuimpia urheilutapahtumia vuodesta toiseen.

Turnaukset ja arvokisat

Vedonlyöjien kulta-aikaa ovat tietenkin erilaiset turnaukset ja arvokisat. Juuri päättyneet jalkapallon MM-kisat ovat lajin ehdottomasti suurin tapahtuma, joka kerää satoja miljoonia katsojia maailman jokaisesta kolkasta. Eurooppalaisittain suuri tapahtuma on myös neljän vuoden välein pelattavat EM-kilpailut, jossa viimeksi vuonna 2012 voiton vei yllätyssulamisen MM-kisoissa kokenut Espanja.

Kuten jääkiekossakin, jalkapallossa pelataan maiden omien liigojen lisäksi kansainvälisiä turnauksia. Näistä tunnetuin on Mestarien liiga, johon pääsee osallistumaan 32 joukkuetta karsintojen perusteella. Toiseksi tärkein eurooppalainen kansainvälinen jalkapalloturnaus on UEFA:n järjestämä Eurooppa-liiga, johon osallistuvat joukkueet jotka eivät pääse osallistumaan Mestarien liigaan karsintoineen. Eurooppa-liigan karsintoihin osallistui useita suomalaisjoukkueita, joista ainoastaan HJK pääsi turnaukseen mukaan.

Jalkapallosta vedonlyöntiä harrastavat kokevat että vanha kunnon vakioveikkaus on edelleen ehkä se suurin mielenkiinnon kohde.

Eri tavat pelata jalkapallovedonlyöntiä

Jalkapallo on suuri laji, josta voi lyödä vetoa monella eri tapaa. Tavanomaisen pitkävedon ja tulosvedon lisäksi voit lyödä vetoa vaikkapa kulmapotkujen, korttien tai sivurajaheittojen määrästä tai joukkueiden pallonhallinta-ajasta.

  • Maalintekijäveikkaus. Maalintekijää veikkaamalla voi löytää joskus selkeitä ylikertoimia tietyille pelaajille. Etenkin suurimaalisissa otteluissa maalintekijäveikkaus soveltuu hyvin vaikkapa viihdevedoksi ottelua katsellessa.
  • Maalimäärä Yli/Alle. Maalimäärävedot, eli totals-vedot ovat täysin erilainen tapa lyödä vetoa kuin esimerkiksi pitkäveto. Maalimääriä veikatessa ei tarvitse välittää siitä, kumpi ottelun voittaa. Tärkeämpää on löytää syitä, miksi ottelu on erityisen vähämaalinen tai maalirikas. Näitä voivat olla esimerkiksi joukkueiden väsymys, puolustuksen ja hyökkäyksen tason erot, erikoiset sääolosuhteet ja niin edelleen.
  • Aasialaiset tasoitukset (Asian Handicap). Aasialaistyyliset vedot, eli tasoitukset antavat mahdollisuuksia hakea yllätysvoittoja tai pienentää riskiä vedon mennessä ohi. Tavallisin aasialainen veto jalkapallossa on tasoitus +0,5 tai -0,5 maalia, joka käytännössä tarkoittaa, että joukkue voittaa tai häviää vähintään yhdellä maalilla.
  • Puoliaikavedot. Puoliaikavedoilla voit tehdä yli/alle-vetoja, tavallista pitkävetoa ja kymmeniä muita tavallisia vetomuotoja jommallekummalle puoli-ajalle. Usein puoliaikavedot ovat tuottoisia varsinkin arvokisoissa, joissa kertoimet ovat altavastaajille aina hieman liian korkeat.

Hyödynnä Unibetin uusien pelaajien tervetuliaisbonus, ja kokeile jalkapalloveikkausta itse!