KHL - Jokerit, Kertoimet ja kausiennakko 2019-20

KHL alkaa j√§lleen 1.9.2019 kun 25 viime kaudelta tuttua joukkuetta l√§htev√§t tavoittelemaan Gagar Cup nimist√§ kiertopalkintoa joka ojennetaan KHL:n mestaruuden voittaneelle joukkueelle. KHL:n runkosarja on per√§ti 62 ottelun mittainen rypistys jonka vuoksi kausi on pitk√§ ja se kest√§√§ aina syyskuun alusta v√§hint√§√§n helmikuun loppuun asti. Sarjanmestari on selvill√§ viimeist√§√§n Vapun korvilla 30. p√§iv√§ huhtikuuta. Kotimaisen Liigan tapaan KHL on muutaman kerran kauden aikana tauolla, kun Suomi, Ruotsi, Ven√§j√§ ja Tshekki tahkoavat perinteisi√§ Euro Hockey Tour otteluita. My√∂s tammikuun 18 ‚Äď 19. p√§iv√§ l√§pi vedett√§v√§ KHL:n t√§hdist√∂tapahtuma aiheuttaa ottelutauon.

KHL:stä on viime vuosina tullut yksi jääkiekkovedonlyöjien lempisarjoista. Pitkä KHL-kausi tarjoaa lähes päivittäin puolen vuoden ajan paljon betsattavaa eri otteluista aina Suomesta Kiinan asti ulottuvalla akselilla. Lisää jännitystä KHL vedonlyöntiin saa mukavasti live-vetojen parista joiden osumista voi jännittää esimerkiksi NordicBetin ja useiden muiden vedonlyöntiyhtiöiden live-streamien parissa. Ennen kauden alkua vedonlyöjien kannattaa ehdottomasti tarkastaa eri joukkueiden mestaruuskertoimet ja lukita oman suosikkijoukkueen voitto vielä, kun kertoimet ovat kohdillaan.

KHL:n – Mikä joukkue pokkaa Gagarin Cupin kaudella 2019-20?

Kun puhutaan KHL:n ennakkosuosikeista yksittäisten otteluiden voittajana tai koko sarjan mestarina niin esiin nousee vuosi toisensa jälkeen tasan kaksi nimeä: SKA Pietari sekä CSKA Moskova. Näillä kahdella edellä mainitulla seuralla on ehdottomasti koko KHL:n suurimmat resurssit, parhaat pelaajat ja joidenkin mielestä parhaat välit tuomareihin… SKA Pietari ja CSKA Moskova ovatkin jälleen KHL-kauden 2019/20 suurimmat mestarisuosikit vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien valossa. Esimerkiksi peliyhtiö NordicBetin arvion mukaan viime kauden mestari CSKA on suurin mestarisuosikki alkavalle kaudelle ennen pietarilaisia ja vielä ilman mestaruutta vallan olevaa Avangard Omskia. Helsingin Jokerit sen sijaan on mestaruusarvioissa harmillisen ja yllättävänkin alhaalla, sijalla 9.

NordicBetin TOP 10 KHL Mestaruuskertoimet

 1. CSKA Moskova, 2.50
 2. SKA Pietari, 4.72
 3. Avangard Omsk, 6.50
 4. Metallurg Magnitogorsk 9.30
 5. Salavat Yulaev Ufa 10.50
 6. Avtomobilist Yekaterinburg 10.50
 7. AK Bars Kazan 13.50
 8. Lokomotiv Yaroslavl 20.00
 9. Jokerit 20.00
 10. Dynamo Moskova 25.00

Uudet vedonlyöntibonukset elokuu 2020

KHL – Suomalaispelaajat kiinnostavat

KHL:n suosio on kasvanut Suomessa tasaisen tappavaan tahtiin viime vuosina. Suurin syy tähän on tietenkin Suomen suurimman jääkiekkobrändin Helsingin Jokerien siirtyminen ruplaliigaan muutamia vuosia sitten. Jokerien lisäksi suomalaisia kiekkokatsojia kuitenkin kiinnostaa suomalaisten jääkiekkoilijoiden otteiden seuraaminen useiden eri KHL-joukkueiden paidoissa. KHL-kaudella 2018-19 KHL:ssä pelasi yhteensä 42 suomalaista kenttäpelaajaa joista monet jopa johtavissa rooleissa. Hyvinä esimerkkeinä loistavista suomalaista KHL-pelaajista toimivat muun muassa maailmanmestari Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Miro Aaltonen ja Juuso Puustinen. Myös suomalaiset maalivahdit ovat aina olleet kuumaa valuutta venäläisillä maalinsuilla ja viime kaudella Joni Ortio sekä Juho Metsola toimivat omien joukkueidensa ykköskassareina. Alkavalle kaudelle oman suomalaismausteensa KHL-jäille tuo pitkän NHL-kierroksen jälkeen paluun Eurooppaan tekevä Jori Lehterä joka takoi ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöään kelpo tilastoja KHL:ssä. Lehterä muodostaa SKA Pietarissa mielenkiintoisen hyökkäyskolmikon yhdessä Joonas Kemppaisen sekä Jarno Koskirannan kanssa.

Jokerit – KHL:n suomalaisbrändi

Jokerit aloittavat kaudella 2019/20 jo kuudennen kautensa KHL:ssä. Jokerit ovat pärjänneet urheilullisesti KHL:ssä niin sanotusti ”ihan kivasti” mutta talouspuolella on tullut roimasti tappiota. Alkava kausi on Jokereille tietynlainen vedenjakaja. Omistaja kuviot muuttuivat kesällä, kun Hjallis Harkimo heitti pyyhkeen Jari Kurrille, Lauri Marjamäen kuherruskausi on ohitse ja toisella kaudella odotetaan tuloksia, joukkueen on liittynyt monta uuttaa kovaa tekijää. Jokerit ovat selvinneet jokaisella viidellä edellisellä kaudellaan aina pudotuspeleihin mutta matka on päättynyt kolmesti ensimmäisen vastustajan käsittelyssä ja kahdesti toisella kierroksella. Olisiko nyt aika ottaa seuraava askel? Uudet pelaajat kuten konkarimaalivahti Antti Niemi sekä ex-Tappara trio Petri Kontiola, Henrik Haapala sekä Veli-Matti Savinainen janoavat varmasti menestystä Jokerit-paidassa. Jokereilla on voimassa oleva KHL-sopimus aina vuoteen 2022 asti, tavataanko siihen mennessä Helsingin kauppatorilla?

Mestaruushaalarit ovat puettu?

KHL:n runkosarjassa on siis 62 ottelua joka tarkoittaa lyhyellä matikalla sitä, että Jokereilla on tälläkin kaudella kotiluolassaan Pasilan Hartwall Areenalla 31 kotipeliä. Helsinkiläisyleisö ei ole aina valitettavasti löytänyt tietensä ”Jaffa-areenalle” ja katsomot ovat ammottaneet paikoitellen puolityhjinä. Syksyllä 2018 Jokerien katsojakeskiarvo oli jopa sarjan toiseksi pienin. Toisinaan taas huippujoukkueita kuten SKA Pietaria vastaan katsomot ovat saattaneet olla laitoja myöden täyden. Viime kaudella Jokerien katsojakeskiarvo KHL:n runkosarjassa oli vähän reilu 9000 silmäparia per peli, se oli seuran surkein keskiarvo koko KHL-taipaleen aikana mutta vertailun vuoksi luvut pieksevät noin 4000 katsojan keskiarvoilla operoivat Liiga-seurat helposti. Toivottavasti uudet pelaajat ja houkuttelevat myös uusia katsojia tällä kaudella seuramaan kotimaista huippu jääkiekko paikan päällä.

KHL Pähkinänkuoressa

Kontinentalnaja Hokkeinaja Liga eli KHL korvasi aiemman Venäjän Superliigan kaudella 2008 – 2009. KHL:n tavoite on ollut alusta asti olla monikansallinen jääkiekkoliiga ja NHL:n haastaja. Se miten KHL on onnistunut tavoitteissaan, on asia erikseen mutta sarja on kaikesta huolimatta urheilullisesti kova tasoinen ja ruplajäillä onkin nähty vuosien saatossa monia NHL-tasojen pelaajia sekä suoranaisia änärilegendoja. Tällä hetkellä sarjassa pelaa 24 joukkuetta jotka tulevat Venäjältä, Suomesta, Valko-Venäjältä, Kiinasta, Kazakstanista ja Latviasta. Aiemmin muun muassa Slovakiasta oli mukana oma jengi, joka sittemmin tippui talousvaikeuksien vuoksi pois leikistä. Myös ruotsalaista KHL-seuraa on huhuttu jo tovin mutta tämä ei ole vielä nähnyt päivänvaloa.

Kaikki joukkueet pelaavat runkosarjassa kahdesti kaikkia muita joukkueita vastaan ja neljästi oman divisioonansa joukkueita vastaan. KHL-joukkueiden välinen divisioona jako näyttää seuraavanlaiselta:

Bobrov-divisioonassa pelaavat:
Helsingin Jokerit
Dinamo Riika
SKA Pietari
Spartak Moskova
Severstal Tserepovets
Dinamo Moskova

Tarasov-divisioonassa pelaavat:
Dinamo Minsk
Lokomotiv Jaroslav
HK Vitjaz
HK Sotshi
TsSKA Moskova
Torpedo Nizni Novgorod

Harlamov-divisioonassa pelaavat:
Ak Bars Kazan
Avtomobilist Jekateringburg
Metallurg Magnitogorsk
Neftehimik Niznekamsk
Traktor Tseljabinsk
Sibir Novosibirsk

Tsernysov-divisioonassa pelaavat:
Admiral Vladivostok
Amur Habarovsk
Avangard Omsk
Barys Astana
Red Star Kunlun
Salavat Julajev Ufa

Tässä vielä kaikki aikaisemmat KHL:n mestarit: 

 1. 2008 – 2009: Ak Bars Kazan
 2. 2009 – 2010: Ak Bars Kazan
 3. 2010 – 2011: Salavat Julajev Ufa
 4. 2011 – 2012: Dynamo Moskova
 5. 2012 – 2013: Dynamo Moskova
 6. 2013 – 2014: Metallurg Magnitogorsk
 7. 2014 – 2015: SKA Pietari
 8. 2015 – 2016: Metallurg Magnitogorsk
 9. 2016 – 2017: SKA Pietari
 10. 2017 – 2018: AK Bars Kazan
 11. 2018 – 2019: CSKA Moskova
 12. 2019 – 2020: Mikä joukkue juhlii ensi keväänä?