Mestarien liiga 2018 tarjoaa veikkaajille huikeita kohteita ja kertoimia

Mestareiden liiga on viime vuosina ollut espanjalaisten juhlaa. Real Madrid on voittanut turnauksen nyt kolmena kautena peräkkäin. Ennen Realin putkea mestari oli Barcelona, ja sitä ennen UCL:n mestari oli Real Madrid. Tällä vuosituhannella Mestareiden liigan finaali on pelattu 18 kertaa, ja yhdeksän kertaa voittaja on tullut Espanjasta.

Vedonlyöntikertoimet Mestareiden liigan voitosta

Kaudelle 2018-2019 mestarin odotetaan vaihtuvan. Vetomarkkinoiden ykkössuosikki uudeksi UCL:n valtiaaksi on Manchester City, sen mestaruuskerroin on Unibetilla kauden alussa 6.00. Kakkosuosikki on Barcelona kertoimella 6.50, seuraavina Bayern Munchen sekä Juventus kertoimialla 8.00. Viime kauden finaalin hävinnyt Liverpool on viitossuosikki kertoimella 8.50 ja viime vuoden mestari Real Madrid on listassa seuraavana kertoimella 9.00. Cristiano Ronaldon siirto Madridista Juventukseen vaikutti asetelmiin niin paljon, että turnausta viime vuosina hallinnut Real ei ole enää lähelläkään suosikkiasemaa. PSG on vetolistalla sijalla seitsemän kertoimella 10.00.

Unibetin top 9 -tarjonta Mestareiden liigan mestaruuskertoimista:

Manchester City          6.00

Barcelona                    6.50

Bayern Munchen         8.00

Juventus                     8.00

Liverpool                     8.50

Real Madrid                9.00

PSG                             10.00

Atletico Madrid           12.00

Manchester United      31.00

Voittiko Sergio Ramos yksin kauden 2017-2018 finaalin?

Kaudella 2017-2018 Mestareiden liigan suurimmaksi puheenaiheeksi jäi se, että torppasiko Real Madridin Sergio Ramos finaalissa Liverpoolin Mo Salahin sairastuvalle vahingossa vai tahallaan. Toinen loppuottelun merkittävä tapahtuma oli Liverpoolin maalivahdin Kariuksen käsittämättömät mokailut. Karius käytännössä lahjoitti Real Madridille kaksi maalia. Ottelun jälkeen Kariuksen todettiin saaneen pelissä aivotärähdyksen, kun Sergio Ramos – jälleen – oli kulman jälkitilanteessa ajanut lujaa Pool -veskarin päälle. Ramosko hoiteli viime vuoden finaalin Realille laittamalla kaksikin Liverpoolin avainpelaajaa lasarettikuntoon?

Mestareiden liigan viehätys on siinä, että kauden alla useampikin joukkue lähtee turnaukseen melko tasaväkisistä asetelmista. Futiksen kansallisissa sarjoissa ei ole montaa realistista voittajakandidaattia, mutta Mestareiden liigassa on helposti kymmenen joukkuetta, jotka saattavat voittaa loppuottelun.

Vedonlyöjälle Mestareiden liigan viehätys on siinä, miten hän osaa vertailla eri liigojen joukkueita keskenään. Jos vastakkain on joukkue Portugalin liigasta ja Hollannin liigasta, niin kumman pitäisi olla suosikki? Juventus on hallinnut Serie A:ta viime kaudet, ja samaten Bayern Munchen on dominoinut Bundesliigaa, mutta entä jos nämä kaksi kohtaavat?

Futismaailman huomio kiinnittyy supertähtiä täynnä oleviin suurjoukkueisiin, ja samalla nämä usein saavat vetomarkkinoilla liikaa arvostusta. PSG:n avainpelaajina on Neymarin ja Cavanin kaltaiset jet set -starat, mutta kuinka suuri suosikki PSG:n pitää olla, kun se matkaa vaikka Ukrainaan, kovan, mutta tuntemattoman Shaktar Donetskin vieraaksi?

Fiksu vedonlyöjä osaa nähdä otsikoiden ja hypen taakse, ja löytää joukkueista niiden todellisen tason.

Mestareiden liigan kauden 2018-2019 neljä suosikkia, Manchester City kärjessä

Manchester City hankki espanjalaisen tähtimanagerin Pep Guardiolan seuraan nostamaan Cityn Mestareiden liigan ykköseksi. Viime kaudella Manchesterin siniset putosivat Liverpoolille tylysti, ja tämä oli paha takaisku. Manchester City aloitti tämän kauden jälleen mainiosti. Joukkue pelaa niin kuin Guardiola haluaa, ja ryhmä vaikuttaa paremmalta kuin koskaan. Kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta sitten City meni häviämään kauden ensimmäisen Mestareiden liigan ottelun kotonaan ranskalaiselle Lyonille. Mestareiden liigan on yllätyksekäs. Vetomarkkinoilla Lyonin avausvoitosta sai lähes 20.00 -tason kertoimia.

Manchester City on viime vuoden pettymyksestä huolimatta petrannut Mestareiden liigassa pikku hiljaa. Finaaliin saakka se ei ole vielä päässyt koskaan. 2016 se pääsi välieriin, mutta Real Madrid oli parempi. Jos Guardiola ei pian tuo UCL -menestystä, niin tarkoittaako se sitä, että City alkaa katsella jo seuraavaa manageria?

Leo Messin mukana Barca voittaa tai häviää

Futisjoukkueet eivät ole yhden miehen joukkueita, paitsi ehkä Barcelona. Tuskin kukaan muu pelaaja on huippujoukkueissa niin tärkeä kuin Leo Messi Barcelonalle. Messi oli jo ennen Mestareiden liigan avauskierrosta tehnyt Barcelonalle kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa neljä maalia ja antanut kolme maali syöttöä. Ja sitten Hollannin PSV:tä vastaan Messi meni tekemään hattutempun.

Barcelonakin pettyi pahasti viime kauden Mestareiden liigassa. Ernesto Valverden valmentamana joukkue suorastaan dominoi Espanjan kenttiä, mutta sitten se meni putoamaan Mestareiden liigan pudotusotteluissa AS Romalle. Barca putosi, vaikka se oli voittanut ensimmäisen osan kotonaan 4-1. Ja kun vielä pahin kilpakumppani Real Madrid voitti koko turnauksen, niin kyllä Kataloniassa sapetti.

Barca on nyt pudonnut kolme kertaa peräkkäin neljännesfinaaleissa. Valverdella on kova paine viedä joukkue loppuun saakka.

Mikä on Ronaldon vaikutus?

Cristiano Ronaldo vaihtoi Real Madridista Juventukseen, ja nyt on sitten kelpo käytännön koe edessä, että paljonko se yksi huippupelaaja vaikuttaa. Karahtaako Real pohjaan, kun Ronaldo on poissa? Ja nouseeko Juve vihdoin maanosan ykköseksi?

Juventus on tilanteessa, jossa Serie A:n voittaminen ei enää riitä. Se on nyt vienyt Italian mestaruuden seitsemän kertaa peräkkäin. Manageri Massimiliano Allegrilla on viides kausi Juventuksessa, ja ainoa oikea tavoite on Mestareiden liigan voitto. Ja se on ainoa syy, miksi joukkue hankki Ronaldon itselleen.

Juventus ei ole voittanut Mestareiden liigaa 22 vuoteen. Se on pitkä aika odottaa Juven kaltaiselle suurseuralle. Lähellä se on ollut viime kausina. Viime vuoden neljännesfinaaleissa se putosi Real Madridille, ja sitä edeltävänä kautena se hävisi finaalissa, ja taas Real Madridille. Kun kerran Real Madrid on ollut sen esteenä, niin poistetaan Realilta sen kovin ase ja otetaan ase itselle. Ehkä se auttaa?

Bayern Munchen on ylivoimainen Bundesliigassa

Bayern Muchen on myös joukkue, joka on viime kausina joutunut Real Madridin uhriksi. Viime keväänä Bayern putosi semifinaaleissa Realille, ja sitä edeltävällä kaudella se putosi Realille neljännesfinaaleissa jatkoajan jälkeen.

Tällä kaudella Bayernilla on uusi päävalmentaja. Eintracht Frankfurtista tuli Niko Kovac korvaamaan veteraani Jupp Heynckesin. Bayern on voittanut nyt Bundesliigan kuusi kertaa peräkkäin, joten senkin päätavoite on Mestareiden liigan voitto. Bayern on voittanut UCL-finaalin tällä vuosituhannella kahdesti, keväällä 2001 ja keväällä 2013.

Bayernin ryhmän rungon muodostavat edelleen samat miehet kuin jo usean vuoden ajan. Arjen Robben edelleen viilettää laidalla, vaikka ikää on jo 34-vuotta. Thomas Mullerkin on jo kohta kolmekymppinen. Robert Lewandowski jatkaa joukkueen kärjessä, vaikka miestä oltiin kesällä viemässä muualle.

Bayernilla ei montaa vuotta ole nykyrungolla aikaa Mestareiden liigan voittamiseen. Jälleenrakennus on pian edessä