Julkaisijamainostajan tiedonanto Tämä sivusto sisältää viittauksia yhden tai useamman mainostajamme tai kumppanimme palveluihin tai tuotteisiin. Voimme saada korvauksia, kun katsot mainoksia tai siirryt sivun linkeistä näihin palveluihin tai tuotteisiin.

Baseballin vedonlyönti netissä - Ohjeet voitolliseen peliin

Baseballia veikataan Suomessa enemmän kuin muissa pohjoismaissa yhteensä. Suurin osa vedonlyöjistä valikoi pelikohteensa lähinnä syöttäjien mukaan. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, mitä faktoja kannattaa ottaa ottelusta selville, ottelun voittajaa mietittäessä.

MLB: Major League Baseball

Major League Baseball (MLB) on maailman kovin baseball-sarja. Baseball on Yhdysvaltojen kansallispeli ja MLB-liigassa liikkuvat tähtitieteelliset rahasummat. MLB koostuu kahdesta eri liigasta: National Leaguesta ja American Leaguesta. Molemmissa liigoissa on kolme erillistä divisioonaa eli divisioonia on yhteensä kuusi. Joukkueita on yhteensä 30 ja jokainen joukkue pelaa 162 runkosarjaottelua. Katsottavaa siis riittää.

Kevät saapuu ja se tarkoittaa MLB-kauden alkua. MLB on kasvattanut suosiotaan usean vuoden ajan, ennen kaikkea vedonlyöjien keskuudessa. Lajissa kiehtoo sen tilastollisuus; käytännössä kaikki pelin tapahtumat kirjataan erilaisin lyhentein, jotka kertovat pelaajista kaiken. Baseballissa ei tunneta tasapelejä, joten sekin antaa vedonlyöjille pienen edun. Vedot lyödään aloittavan syöttäjän päälle, ja jos syöttäjä vaihtuu, vetolaput kumotaan.

Näin kauden alussa on hyvä hieman tutustua Major League Baseball -sarjaan. Sivustoltamme löytyy myös vetovihje jokaiseen kohteeseen, minkä uskomme toimivan. Kaikki vedonlyöntivihjeet löydät myös samasta paikasta.

Lyhenteitä ja pelaajien roolit

Pitcherillä eli syöttäjällä on baseballissa hyvin tärkeä rooli. Jos syöttäjä sulaa, niin mukana menee koko joukkue. Aloittavan syöttäjän apuna ovat Relief-Pitcherit, jotka tulevat kentälle jos aloittavalla syöttäjällä on huono päivä tai hoitavat esimerkiksi pelin lopussa jonkin tietyn syöttäjän ulos. Aloittavan syöttäjän on tarkoitus syöttää 6-8 vuoroparia.

Syöttäjien tilastoja

  • Wins (W) & Losses (L): Voitot & Tappiot
  • Complete Games (CG): Kokonaan syötetyt ottelut
  • Earned Run Average (ERA): Klassisin syöttäjätilasto. Kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä päästää yhdeksää vuoroparia kohden. ERAsta on myös erilaisia variaatioita, jotka kertovat tarkemmin syöttäjästä ulkokentästä riippumatta. Esimerkiksi FIP ottaa huomioon vain strike outit, vapaataipaleet ja kunnarit.
  • Walks Plus Hits per Inning Pitched (WHIP): Kertoo minkä verran syöttäjä antaa hittejä ja vapaataipalia yhtä vuoroa kohti.
  • Walks (BB): Vapaataipalien määrä
  • Innings Pitched (IP): Syötetyt vuorot
  • Strike out (K): Kuinka usein syöttäjä polttaa lyöjän kotipesään. K% kertoo, kuinka monta prosenttia lyöjistä on joutunut strikeoutin uhriksi syöttäjän ollessa syöttökummulla.

Tämän hetken yksi kovimmista syöttäjistä on kiistatta Jacob deGrom, jonka kahden viime kauden tilastot ovat hyvät: 15W, 10L, ERA 2.40, WHIP 0.96. New York Metsin pelaaja taistelee jälleen ensi kaudella "Ace of New York" tittelistä yhdessä Yankeesin syöttäjän Gerrit Colen kanssa. deGrom aloitti viime kauden loistavasti heittämällä kolmeen ensimmäiseen otteluun 22 strikeoutia. deGrom viskaa palloa keskimäärin 160km/h nopeudella joka on jo itsessään vakuuttava fakta.

Sisäkentän pelaajat eli lyöjät ovat pelaajia, jotka yrittävät osua syöttäjän heittämään palloon. Lyöntivuorossa on yhdeksän pelaajaa ja lyöntijärjestyksen muuttaminen ei ole sallittua kesken pelin.

Lyöjien tilastoja

  • Runs Batted in (RBI): Lyödyt juoksut
  • Runs Scored (R): Tuodut juoksut
  • Home Runs (HR): Kunnarien määrä
  • Hit (H): Osumat syötettyyn palloon niin, että kukaan koppareista ei saa palloa kiinni tai ehdi heittämään palloa ykköspesälle ennen lyöjän sinne saapumista.
  • Batting Average (BA tai Avg): Kuinka usein lyöjä osuu syöttöön.
  • On-Base Percentage (OBP): Kuin Batting Average, mutta parempi, sillä se ottaa huomioon myös vapaataipaleet. Toistuvat vapaataipaleet kertovat myös lyöjän hyvyydestä, ei vain hitit.
  • Slugging Average (SLG): Kertoo kyvystä lyödä voimalla.
  • On-base Plus Slugging (OPS): OBP + SLG, kokonaisvaltainen lyöjätilasto. Nämä alkavat olla jo niitä niin sanottuja HC-tilastoja, mutta mielenkiintoisia seurata. OPS+ ottaa huomioon stadionolosuhteet. Se on skaalattu keskiarvon mukaan eli esimerkiksi jos OPS+ on 114, on pelaaja 14 % parempi kuin liigan keskiarvolyöjä.
  • True Average (TAv): Skaalattu samalla tavalla kuin Batting Average, mutta on parempi mittari lyöjän kyvyistä.

Ulkokentän pelaajilla eli heillä, jotka ottavat lyöntejä kentällä kiinni ja heittävät palloa pesille tarkoituksenaan polttaa etenevä lyöjä, on myös monia tilastoja. Tässä niistä pari yksinkertaisinta:

  • Error (E): Ulkopelivirheiden määrä
  • Fielding Percentage (FPCT): Onnistuneiden ulkopelisuoritusten määrä kaikista ulkopelisuorituksista. Niin kutsuttu kenttäpeliprosentti.

Ulkokentän pelaajien sijoittuminen kentällä

1. Syöttäjä (Pitcher; P)
2. Sieppari (Catcher; C)
3. Ykkönen (1B)
4. Kakkonen (2B)
5. Kolmonen (3B)
6. Etukenttämies (Shortstop; SS)
7. Vasen koppari (LF)
8. Keskikoppari (CF)
9. Oikea koppari (RF)

baseball kenttä

Syöttäjät / Pitcherit

MLB:ssä pelataan runkosarjan aikana 162 kierrosta, joten pelattavaa riittää.

ERA (Earned Runs Average): Pelikohteiden valintaan kannattaa nähdä hieman vaivaa, sillä aloittavien syöttäjien ERA ei yleensä kerro koko totuutta joukkueiden voimasuhteista. ERA kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä antaa yhdeksää vuoroparia kohden ja on tilastoista se seuratuin. ERA:an kuitenkin vaikuttaa paljon ulkokentän pelaaminen, joka vääristää syöttäjien voimasuhteita, tämän takia ERA ei ole se paras mittari.

WHIP: Syöttäjän, eli pitcherin tilastoista kannattaa katsoa myös WHIP, joka kertoo sen, montako osumaa ja vapaataivalta syöttäjä antaa vuoroparia kohden.

Koko kauden tilastoja ei kannata liikaa tuijotella, sillä pitchereiden vire vaihtelee kauden aikana, joten suosittelen kiinnittämään huomion kolmeen edelliseen otteluun ja siihen kuinka syöttäjät ovat pelanneet kotistadionilla ja vieraissa. Näistä voi löytyä hyvinkin suuria eroja.

Run support: Yksi vähälle huomiolle jäänyt seikka on run support. Run support kertoo sen, kuinka paljon oma joukkue tekee juoksuja kyseisen syöttäjän ollessa kummulla. Esimerkiksi Chicago White Soxin Jose Quintana ei jostain kumman syystä saa omalta joukkueeltaan juoksutukea juuri yhtään, joten pitcherin alhainen ERA ei välttämättä auta joukkuetta voittoon. Vastakohtana Quintanalle on Toronton Hutchison, jonka ERA on korkea, mutta Blue Jays antaa kaverille juoksutukea noin seitsemän runin verran per ottelu.

Hyökkäys / Offense

Tulivoimaisia joukkueita kannattaa suosia. Hyvä offense pelastaa usein pitcherin epäonnistumisen, kuten kuluvalla kaudella Texas Rangers ja Toronto Blue Jays sen ovat osoittaneet jo useaan otteeseen. Helpoin tapa on selvittää, kuinka joukkueiden lyöjät ovat aiemmin osuneet vastustajan pitcherin syöttöihin. Aiemmin hyvin osuneet osuvat suurella todennäköisyydellä myös jatkossa. Tämän lisäksi hieman pimentoon jäänyt pointti on se, kuinka pitcherin kätisyys vaikuttaa vastustajan lyöntipeliin. Esimerkiksi Oakland Athleticsilla oli varsinkin kauden alussa suuria vaikeuksia osua vasenkätisten syöttäjien heittoihin.

Itse annan joukkueiden hyökkäykselle ehkä enemmän painoarvoa, kuin suurin osa vedonlyöjistä. Käyn läpi kärkilyöjien SLG:n (edetyt pesät lyöntivuoroa kohden), RBI:n (lyödyt juoksut), sekä BA:n (osumakeskiarvo). Tärkeimmät tilastot ovat helposti saatavilla mlb.comin tarjoamissa matchupeissa.

Joukkueiden lyöntivireessä on myös suuria heilahteluita kauden aikana, joten tarkastakaa tehdyt juoksut edellisissä viidessä ottelussa ja onko koti- ja vieraspelien juoksumäärissä suuria eroja.

Ottelut, joissa syöttäjä aloittaa ensimmäistä kertaa kauden aikana, kannattaa suosiolla passata. Minor-sarjojen tilastot eivät juurikaan kerro siitä, kuinka syöttäjä pärjää MLB:ssä. Myös rookieiden ensimmäiset ottelut kannattaa seurata sivusta, sillä kavereista ei ole tarvittavia tilastoja saatavilla.

Kotietu

Toisin kuin muissa lajeissa, baseballissa kotiedun merkitys on huomattavan pieni. Tilastollisesti vain noin 53% otteluista päättyy kotivoittoon! Tätä on yritetty perustella muun muassa sillä, että helposti tuomaroitavassa lajissa kotiyleisö ei vaikuta yhtä paljon tuomaritoimintaan. Lisäksi matkarasituksille on turha laskea minkäänlaista painoarvoa, kun joukkueet pelaavat parhaillaan kaksikin ottelua päivässä.

Nice to know: Huomio myös!

Lopuksi vielä erittäin tärkeä fakta, minkä jälkeen et voi enää manata itsellesi, että: ”miksi en pelannut tuota?”.

Älä tuijota kertoimia! Lue ensin tilastot ja matchupit ja muodosta niiden perusteella voittajasuosikkisi. Jos haluat veikata useampia kohteita, kannattaa otteluista tehdä muistiinpanoja vaikka paperille. Tämän jälkeen menet bookerin sivuille ja saatat hämmästyä, kun suosikillesi annetaan kertoimeksi 2.60. Tässä kohtaa hyvä nyrkkisääntö on, että älä epäröi vaan lyö! MLB on todella pitkä sarja, jossa yllätyksiä tapahtuu erittäin paljon. Sarjan jumbo voi hyvinkin sweepata kärkipään joukkueen.

MLB Live Stream

Kannattaa tuntea laji, mitä betsaa. Paras tapa oppia baseballin hienoudet on tietenkin katsoa pelit itse! Eri vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat satoja otteluita livenä kauden aikana, joita pystyt katselemaan mikäli olet rekisteröitynyt sivustolle ja pelitililläsi on vähintään 0,10€ rahaa. Pelien näkeminen vaatii siis talletuksen, mutta ei rahapelaamista. Voit lukea lisää baseballin suorista lähetyksistä alla olevasta linkistä.

  • MLB live stream - Lue opas tästä --->>

Hyviä vedonlyöntisivustoja baseballin vedonlyöntiin

Monet sivustot tarjoavat hyviä kohteita baseball vedonlyöntiin ja varsinkin MLB:hen. Alta näet Top 10-listan sivustoja, mitä suosittelemme. Katsasta ehdottomasti myös listausta kokonaisuudessaan, mistä löydät kaikki vedonlyöntibonukset 2021.

#
Peliyhtiö
Tervetulobonus
Kierrätys
Arvostelu
1
2x10€ ilmaisveto
Ei kierrätystä
2
Pop
120% talletusbonus 120€ asti
5x (T+B)
3
100€ ilmaisveto
5x (T)
4
50€ ilmaisveto
Ei kierrätystä
5
100% bonus 100€ asti
5x (T+B)

MLB top 10 kaudelle 2024

1 Atlanta Braves

Viime kauden runkosarjan paras joukkue on vielä vahvistunut täksi kaudeksi.

2 Los Angeles Dodgers

Dodgers hankki baseballin ehkä suurimman tähden Shohei Ohtanin sekä toisen tähtipitcherin Yoshinobu Yamamoton. Viime kaudella Dodgers jo voitti sata matsia.

3 Texas Rangers

Viime kauden mestari. MLB:ssä suhdanteet saattavat vaihtua nopeasti, edelliskaudella Rangers oli vielä yksi liigan heikoimmista.

4 Philadelphia Phillies

Philliesin ulkopeli on surkeaa, ja varsinkin vaihtopitcherit heikkoja. Vaan ei väliä, sisäpelissä joukkue on täynnä staroja.

5 New York Yankees

Yankees on aina lähellä kärkeä. Jos joukkue ei voita mestaruutta, niin kausi on fanien mukaan epäonnistunut. Viimeksi Yankees voitti koko homman vuonna 2009.

6 Baltimore Orioles

American Leaguen itälohko on kovatasoinen, ja tällä kaudella Orioles voisi olla lohkon kakkonen.

7 Tampa Bay Rays

Tampa Bay on sitten kovan AL:n itälohkon kolmonen. Manageri Kevin Cash on yksi joukkueen tähdistä.

8 Arizona Diamondbacks

Arizona on poikkeuksellisen nopea joukkue, ja se on vielä vahvistunut ennen kautta. Aivan kuin D’backs pelaisi muita pienemmällä kentällä.

9 Toronto Blue Jays

AL:n itälohkon nelonen on vielä koko liigan rankingissa kymmenen kärjessä. Se kertoo jotain lohkon kovuudesta. BJ’s menetti staroja ennen kautta, siksi vasta sijalla 9.

10 Chicago Cubs

Chicagon ykkösjoukkue. Viime kaudella play offsit jäivät yhden voiton päähän. Tällä kaudella menee paremmin.

Hyödyllisiä linkkejä tilastoihin:

ESPN
MLB.COM
baseball-reference.com
TSN
SportingCharts

Uusimmat vihjeet - Baseball

Baseball: Sarjat ja arvokisat