Moottoriurheiluveikkaus – Formulat ja ralli vedonlyöntikohteena

Suomalaiset tunnetaan moottoriurheilun intohimoisina seuraajina ja harrastajina. Näin pieneksi maaksi Suomesta onkin tullut ilmiömäisen paljon ikimuistoisia moottoriurheilun legendoja, ja tänäkin päivänä suomalaiset kilpailevat moottoriurheilun huipulla Formuloissa, F1-veneissä ja WRC-rallissa.

Moottoriurheilu on vedonlyönnissä pahasti aliarvostettu laji. Esimerkiksi kokonainen formulaviikonloppu tai MM-rallin osakilpailu ovat mitä mainioimpia kohteita vedonlyönnille. Tässä artikkelissa tarkastelemme moottoriurheilun luokkia vedonlyönnin näkökulmasta.

Lyö vetoa moottoriurheilusta parhailla kertoimilla ja bonuksilla

Moottoriurheilun lajit ja luokat

Moottoriurheilusta puhuttaessa suomalaisittain merkittävimmät lajit ovat Formula 1 ja WRC-ralli. Erityisesti formuloita seurataan Suomessa innokkaasti, sillä tälläkin kaudella Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen kamppailevat molemmat sarjan kärkipäässä. Rallibuumi taas ajoittuu eniten alkusyksyyn, kun Keski-Suomen sorateillä ajetaan perinteinen Neste-Ralli.

Ikävä kyllä moottoriurheilu näyttää olevan Suomen ulkopuolella varsin marginaalinen laji. Formuloihin löytyy aina peruskohteet kaikilta vedonlyöntisivustoilta, mutta rallissa hyvää kohdekattausta saa etsiä toden teolla. Ja esimerkiksi Formula 1-luokkaa alempiin GP2 ja GP3-luokkiin vetoja ei voi tiedettävästi lyödä missään. Se on sääli, sillä suomalaisittain olisi mukava seurata suomalaistalli Koiranen GP:n otteita GP3-luokassa.

Muista moottoriurheilun lajeista ainakin ratamoottoripyöräilyn Moto-GP, Moto 2 ja Moto 3 löytyvät vedonlyöntitoimistojen listoilta. Lisäksi esimerkiksi Unibet tarjoaa ahkerasti kertoimia V8 Supercarsiin, joka on lähinnä Australiassa ajettava kilpa-autoilusarja. Parhaiten kohteita moottoriurheilutapahtumiin näyttää löytyvän Betssonilta.

Vedonlyöntimuodot

Moottoriurheilukohteisiin tarjotaan yleensä monen tyyppisiä vetomahdollisuuksia. Seuraavaksi muutama yleisin moottoriurheilun vetokohde.

  • Kausivedot. Jos jokin moottoriurheilun laji tai luokka löytyy vedonlyöntitoimiston listoilta, takuulla tarjolla on vetokohde kauden voittajasta. Tähän vetokohteeseen vinkkinä, että moottoriurheilussa voittaja on suurimman budjetin ja parhaan kaluston tallissa ajava kuski. Mitään yllätyksiä tuskin kannattaa lähteä hakemaan, elleivät tallien väliset voimasuhteet ole muuttuneet kausien välissä.
  • Kilpailun voittaja. Voittajavedot ilmestyvät vedonlyöntisivustoille pelattavaksi jo pitkän aikaa ennen kisaa. Etenkin kauden alussa voittajavetojen kertoimissa voi olla hyvinkin ilmaa, kun autojen todellisista voimasuhteista ei ole kertoimenlaskijoilla tarkkaa kuvaa. Useimmiten voittajavetoja voi vetää myös kisan aikana live-vedossa.
  • Head-to-head. H2H-vedoissa, eli kaksarissa veikataan kahden kuljettajan keskinäisten sijoitusten paremmuutta. Edelleen kyse on pitkälti tallien välisistä eroista, joten pohjatiedoksi kannattaa selvittää esimerkiksi edellisten vuosien tuloksia kyseisistä kilpailuista. Joskus esimerkiksi Ferrarilla on vaikeuksia tietyissä osakilpailuissa, tai Lotus selviytyy keskimäärin parhaiten sadekeleistä.
  • Aika-ajot ja paalupaikat. Aika-ajoista ja paalupaikoista voi lyödä vetoa kaikissa F1-osakilpailuissa. Aika-ajoissa voi yleensä lyödä vetoa myös Head-to-head-muodossa kahden kuljettajan sijoituksista, tai sijoittuuko tietty kuljettaja kolmen kärkeen. Aika-ajot ovat erinomainen kohde myös live-vedonlyöntiin.

Kohteet vaihtelevat paljonkin eri vedonvälittäjien kesken. Katso Betssonin formulakohteet- ja lunasta 100€ bonus!