NHL - Kausi 2019/20, kertoimet ja vedonlyönti

Jääkiekkoilun ehdottomasti suurin, kaunein ja seuratuin sarja on tietenkin Pohjois-Amerikassa pelattava National Hockey League eli NHL. Historian 103. NHL-kausi starttaa tänä syksynä 2. päivä lokakuuta ja perinteiset 82 ottelua käsittävä runkosarja päättyy 4. huhtikuuta 2020 jonka jälkeen alkaa vielä pitkä sekä kiihkeä pudotuspelirupeama. Himoittua Lord Stanleyn maljaa eli Stanley Cupia pääsee nostelemaan yksi onnekas joukkue viimeistään juhannuksen korvilla.

Viime kauden Stanley Cup mestari St. Louis Blues on tulessa heti avauskierroksella, kun se kohtaa kotikaukalossaan Enterprise Centerissä toissa kauden mestarijoukkueen Washington Capitalsin. Ensimmäisenä ottelupäivä pelataan myös kolme muuta ottelua jotka ovat Toronto Maple Leafs РOttawa Senators, Edmonton Oilers РVancouver Canucks sekä Vegas Golden Knights РSan Jose Sharks.

NHL – Vedonlyönti

Maailman suosituimpana jääkiekkosarjana NHL on luonnollisesti myös yksi maailman suosituimmista vedonlyöntilajeista. Useat vedonlyöntiyhtiöt panostavatkin kiitettävästi NHL:n veikkaamiseen tarjoamalla paljon erilaisia bonuksia, korotettuja kertoimia ja vaihtuvia kampanjoita jotka voivat parhaassa tapauksessa lennättää onnekkaita änäribetsaajia paikan päälle Pohjois-Amerikkaan seuraamaan maailman parasta jääkiekkoa paikan päälle.

Pitkäveto, tasoitusveto, maalintekijäveikkaus

NHL:n parissa suosituin vedonlyönti muoto on varmasti perinteinen 1X2 valinta vetolapulle mutta myös maalimäärien betsaaminen ja maalintekijäveikkaukset ovat hyvin suosittuja vedonlyöntimuotoja NHL-otteluihin. Myös erilaiset tasoitusvedot ovat mielenkiintoisia ja niiden avulla saa hyvin hilattua kertoimia ylemmäs kuin pelkällä voittajan valinnalla. NHL-otteluihin löytyy paljon hyvä laatuisia suomalaisia vedonlyöntivihjeitä joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja vertailla vetolappuja muodostaessa. Myös vedonlyöntisivut.com julkaisee omia NHL-vihjeitä jotka kannattaa pitää seurannassa läpi pitkän kauden.

NHL – voittajakertoimet

Vedonlyöntisivut kuten Unibet ja NordicBet ovat tuoneet hyvissä ajoin viime kauden mestarin ratkettua omille sivuilleen vedonlyöntikertoimet alkavan kauden kausivedoille. Esimerkiksi Unibetin sivuilla on voinut jo elokuusta alkaen veikata tulevan kauden Stanley Cup voittajaa, Läntisen konferenssin mestaria, Itäisen konferenssin mestaria sekä jokaisen yksittäisen divisioonan voittajajoukkuetta. Lisäksi Unibet tarjoaa kaikille NHL-joukkueille yksittäisen, ”pääseekö joukkue pudotuspeleihin vai ei” kohteen. Nyt viimeistää kannattaa käydä lyömässä omat veikkaukset kiinni, kun kertoimet ovat vielä kohdillaan ennen kauden alkua!

Stanley Cup voittaja 2019/20

Tampa Bay Lightning on jälleen suursuosikki

Mitkä joukkueet sitten ovat suurimmat ennakkosuosikit alkavalle kaudelle? Ennen viime kautta ennakkosuosikki ylitse muiden oli Tampa Bay Lightning. Salamapaidoilla on mahtava kokoonpano taitavia sekä voittavia pelaajia pullollaan. Tampa lunasti, runkosarjan aikana kaikki sille asetut odotukset voittamalla Presidents` Trophyn ja olemalla selvästi runkosarjan paras joukkue. Joukkue lähti pudotuspeleihin edelleen ylivoimaisena mestarisuosikkina mutta kaikkien yllätykseksi joukkue tipahti jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella suoraan neljässä ottelussa. Tampa Bay Lightning on Unibetin kirjoissa jälleen mestarisuosikki numero 1. kertoimella 8.00. Jatkaako joukkue nyt päätyyn asti vai tapahtuuko keväällä jälleen sulaminen?

Boston Bruins kävi niin lähellä viime kaudella

Toiseksi suurin Stanley Cup ennakkosuosikki on viime kaudella katkeraa kalkkia finaaleissa juomaan joutunut Boston Bruins. Bruins oli viime kaudella runkosarjan toiseksi paras joukkue ja sama sijoitus joukkueelle jäi käteen myös pudotuspelien jälkeen. Nappaavatko Tuukka Rask ja kumppanit tällä kaudella himoitun voiton vai jääkö karhuille jälleen luu käteen? Unibet tarjoaa Bostonin mestaruudelle kertoimen 12.50. Bostonin eduksi ja ehkä myös haitaksi on luettava se, että joukkueen runko on pysynyt viime kaudesta melko samanlaisena. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueessa on paljon kokemusta ja voittamisen kulttuuria omaavia pelaajia mutta koska aika on armoton niin kaikki nämä pelaajat ovat jälleen vuoden vanhempia. Kaikki runkopelaajat ovat jo yli kolmekymmenen kuten Brad Marchand (31v.), Tuukka Rask (32v.) ja Zdeno Chara (42v.) Jaksavatko vanhat vai mennäänkö päätyyn asti vielä kerran pojat mentaliteetilla?

Joko nyt Toronto Maple Leafs?

Itäisen konferenssin kärkiseurojen Tampa Bayn ja Bostonin perässä seuraavaksi suurimmat mestaruuskertoimet ovat tarjolla Las Vegasille (12.50), sekä ehkä hieman yllättäville seuroille Toronto Maple Leafsille (13.50) ja Dallas Starsille (16.00). Erityisesti Torontossa janotaan menestystä. Kanadan suurkaupungin ylpeydellä on yhdet NHL:n suurimmat resurssit sekä fanaattisimmat fanit mutta siitä huolimatta Stanley Cup malja tuntuu kiertävän kaupunkia hinnalla millä hyvänsä. Seuran viimeisin mestaruus löytyy historiankirjoista aina vuodesta 1967 saakka. Vaahteralehdet ovat tippuneet pudotuspelissä kolmella edellisellä kaudella suoraan ensimmäisellä kierroksella ja sitä ennen seura ei selvinnyt pleijareihin asti kolmeen vuoteen. Muun muassa John Tavaresin, Auston Matthewsin sekä Mitch Marnerin tähdittämässä joukkueessa on paljon potentiaalia, ulosmitataanko se kokonaisuudessaan tällä kaudella?

Unibet Top 10 Stanley Cup voittajakertoimet:

  1. Tampa Bay Lightning     8.50
  2. Boston Bruins     12.50
  3. Las Vegas Golden Knights    12.50
  4. Toronto Maple Leafs     13.50
  5. Dallas Stars     16.00
  6. Washington Capitals     16.00
  7. Colorado Avalanche     17.00
  8. Nashville Predators     17.00
  9. Pittsburgh Penguins     18.00
  10. St. Louis Blues     18.00

Vielä lähempänä kauden alkua tarjolla tulee myös loistava valikoima pelaajavetoja jotka mahdollistavat esimerkiksi maali- tai pistepörssinvoittajan veikkaamisen. Viime kaudella loistanut Nikita Kucherov on varmasti jälleen yksi potentiaalinen pistepörssinvoittaja ehdokas mutta myös suomalaisilla on hieno mahdollisuus napata Art Ross Trophy. Nuoret suomalaiset kuten Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Aleksander Barkov olivat viime kaudella hurjassa iskussa ja heiltä on lupa odottaa hyvää pelivirettä myös alkavalla kaudella.

Uudet vedonlyöntibonukset elokuu 2020

NHL Suomi

NHL on hyvin suosittu ja seurattu urheilusarja Suomessa. Kotimaisille kiekkofaneille on harmillista, että suurin osa runkosarjapeleistä pelataan aamuyöllä kotimaan aikaa. NHL on kuitenkin tiedostanut eurooppalaisten fanien merkityksen sarjalle ja otteluohjelmassa on nykyisin paljon viikonloppupelejä, jotka pelataan Yhdysvalloissa päiväaikaa tai alkuillasta ja ne näkyvät erityisesti Pohjois-Eurooppalaisille kiekkofaneille parhaaseen (primetime) katseluaikaan. Suomessa nämä ottelut näkyvät Viasatin TV-kanavilta tai Viaplay palvelusta. Useiden primetime otteluiden ohessa on tarjolla myös asiantunteva kiekkostudio jossa entiset suomalaiset NHL-pelaajat tai muut jääkiekkoasiantuntijat kommentoivat ottelun kulkua ja seuraavat suomalaisten edesottamuksia kauden aikana. Parhaaseen katseluaikaan tulevat ottelut tarjoavat suomalaisille NHL-faneille myös hienon mahdollisuuden harrastaa NHL-otteluiden parissa live-vedonlyöntiä. Live-vetojen asettaminen iltapelien aikaan on huomattavasti mukavampaa kuin 4 – 5 aikaan aamuyöstä.

Myös tämä kelvannee meille suomalaisille NHL-faneille?

NHL ja Teksti-TV 235

Yksi asia jota ei voi koskaan ohittaa, kun puhutaan Suomesta sekä NHL:stä on tietenkin legendaarinen YLE:n Teksti-TV sivu 235. Jokainen NHL-tuloksia joskus seurannut härmäläinen on varmasti käynyt kyseisellä tekstarinsivulla. Monet ajattelivat varmasti jo kymmenen vuotta sitten Internetin vallatessa taskut ja älypuhelimet, että teksti-TV:n aika on ohitse mutta sivu 235 on edelleen monelle NHL-puritaanille se ensimmäinen paikka mistä yön NHL-kierroksen tulokset luetaan. Teksti-TV:n käyttö on eskaloitunut muutamilla ihmisillä jopa siihen pisteeseen, että omaan älypuhelimeen on ladattu teksti-TV sovellus josta sivulta 235 luetaan NHL-tulokset ennen kuin avataan Facebook, Instagram ja Twitter missä ei voi olla näkemättä edellisen yön NHL-tapahtumia. Joku voisi varmasti sanoa, ”hulluja nuo suomalaiset NHL-fanit”.