Copa America: Chile - Peru 4.7.2019

Sanchez, Chile

Kumpi on Brasilian vastustaja Copa American loppuottelussa, Chile vai Peru? Chile on kahden viime turnauksen mestari, ja jos se nyt menee loppuotteluun ja vielä voittaa, niin siitä tulisi turnaushistorian toinen joukkue, joka tekee hattutempun. Peru on turnauksen yllättäjä.

Ennen vuotta 2015 Chile ei ollut voitanut Copa Americaa kertaakaan, ja kun se sitten nousi mestariksi, niin samalla vauhdilla tuli toinenkin. Argentiina on ainoa maa, joka on voittanut Copa American kolme kertaa peräkkäin, ja tämä tapahtui kauan sitten 1940-luvulla. Nyt Chile on menossa hyvää vauhtia kohti samaa temppua.

Chile on Perua vastaan suursuosikki. Unibet antaa Chilen finaalipaikasta kertoimeksi vain 1.45. Kerroin on liian vähän pelattavaksi, vaikka Chile toki suosikki onkin. Peru pudotti edellisellä kierroksella Uruguayn rankkarikisan jälkeen, ja lohko-otteluissa Uruguay oli voitanut Chilen 1-0.

Aseta vetosi näillä vedonlyöntisivuilla

  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

 

Alexis Sanchez heräsi eloon

Chilen joukkueessa on tapahtunut uudelleensyntymisiä. Alexis Sanchez on ollut Manchester Unitedissa umpisurkea jo pitkään, mutta näissä kisoissa hän on ollut vanha, oma itsensä. Sanchez on tehnyt jo pari maalia turnauksessa, ja edellisellä kierroksella Kolumbiaa vastaan hän teki rankkarikisan ratkaisevan maalin.

Vaikka Chile onkin nyt välierissä, niin se on pelannut kaksi viimeistä ottelua tekemättä pelitilannemaalia. Välierässä Kolumbiaa vastaan Chile toki teki kaksi osumaa, mutta VAR hylkäsi molemmat.

Chilellä on joukkueessa jonkinlainen kultainen sukupolvi Sanchezin ja Vidalin johdolla. Tähdet alkavat jo painua urasa ehtoopuolelle, mutta vielä olisi porukalla mahdollisuus näyttää, että jalka kulkee. Chile jäi pihalle viime kesän MM-kisoista, kovin paljon nykyinen avainryhmä ei enää pelaa yhdessä.

Peru on turnauksen yllättäjä, mutta ei se aivan tyhjästä välieriin noussut. Ennen turnausta se oli Etelä-Amerikan kuudenneksi korkeimmalle rankattu joukkue.

Peru ei ollut häävi joukkue alkulohkossa. Se jäi lohkossaan kolmanneksi Brasilian ja Venezuelan jälkeen, mutta pääsi jatkoon parhaana lohkokolmosena.

Neljännesfinaaleissa Uruguayta vastaan Peru laittoi luukut kiinni ja oli onnekas rankkarikisassa, eli ei se vielä ole kentälä esittänyt oikeastaan yhtään mitään. Uruguayta vastaan Peru vielä päästi kolme kertaa pallon verkkoon, mutta jokainen maali hylättiin.

Vaikka Peru jättikin Uruguayn nollille VAR:n avustuksella, mutta alkulohkossa Brasilia laittoi viisi maalia sen verkkoon.

Perun oma hyökkäys on ollut turnauksessa heikkoa. Se on nyt tehnyt neljässä ottelussa vain yhden maalin. Uruguayta vastaan se ei saanut maalia kohti laukaustakaan.

Chilen päävalmentaja Ruedalla on aikalailla vakioavaus. Sanchez pelaa avauksessa kärjessä Vargasin kanssa. Kuudella chileläisellä on sata maaottelua kasassa, ja tähän ryhmään kuuluu koko puolustus. Chile on vakaa ja kokenut ryhmä.

Peru saattaa jatkaa samalla kokoonpanolla kuin Uruguayta vastaan, vaikka se onkin aikaisemmin turnauksessa etsinyt sitä parasta avausta. Farfanilla on pieni loukkaantuminen, joten hänen pelaamisensa on epävarmaa. Guerrero pelannee maaottelun numero 98.

Peru on kehno joukkue. Alkulohkossa se oli vastaantulija, pääsi tuurilla pudotuspeleihin ja siellä VAR sekä rankkarijumalat sattuivat olemaan sen puolella. Chile on vakuuttava, kokenut ryhmä. 1.45 Chilen jatkopaikasta on hieman liian vähän peleihin, jalkapallo on pienestä kiinni. Jos Perun puolustus murtuu, niin sitten voi kyllä tulla repsahdus. Yli 2.5 maalia saa vetomarkkinoilla yli 2.50 kertoimia, ja ne voi pelata. Bethard antaa tästä kertoimeksi 2.55.

 

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi