EFL Cup: Aston Villa - Manchester City 1.3.2020

Aston Villa Manchester City
Englannin Liigacupin, EFP Cupin, finaalissa Lontoon Wembleyllä pelaavat Aston Villa ja Manchester City. Ottelun asetelma on selvänlainen. Noin seitsemän viikkoa sitten City myllytti Villan tämän omalla Villa Parkilla 6-1. Vetomarkkina toki muistaa selkäsaunan, kertoimet loppuotteluun ovat Bethardilla Cityn hyväksi 20.50 – 8-75 – 1.13.

City on hyvässä kunnossa. Viikolla se voitti Mestareiden liigan pudotuspeleissä Real Madridin tämän Santiago Bernabeulla 2-1. City tuli ottelussa toisella jaksolla komeasti takaa rinnalle ja ohi viidessä minuutissa.

City on ollut viime aikoina otsikoissa myös siksi, että se on saanut kahden vuoden kilpailukiellon Mestareiden liigaan.

Menestys Madridissa ja rangaistus kabineteissa kyllä tuntuu siltä, että yksi maanosan parhaista joukkueista on menossa kohti Mestareiden liigan finaalia ja siihen loppuu sitten suurjoukkueen taru. Jos UCL -rangaistus pitää, niin eiköhän joukkueen tähtipelaajat ja manageri Guardiola katsele muita seuroja.

Liigacup on lohdutuspalkinto

Valioliiga-kausi on ollut Citylle pettymys, mestaruus käytännössä karkasi jo joskus talviviikkoina. Liigacup on tälle lohdutuspalkinto, mutta toki se Citylle kelpaa. Aston Villa taas ei ole voittanut minkäänlaista pokaalia sitten vuoden 1996.

Manchester City on ollut hyvä, kun se on ollut mukana finaalimatseissa. Jos lasketaan mukaan vielä Wembleyllä pelattavat Community Shield -matsit, niin sitten City on voittanut viimeisistä kahdeksasta finaalistaan seitsemän. Englannin cup-turnauksissa sillä on nyt 18 voiton putki.

Liigacup varsinkin on ollut Citylle menestyksekäs turnaus. Se on voittanut tämän kisan kahtena viime kautena. Hattutemppu olisi jo historiaa, vastaavaan on pystynyt vain Liverpool, kun se 80-luvulla voitti Liigacupin peräti neljästi peräkkäin.

Vaikka Aston Villa ei ole voittanut ainuttakaan pokaalia 24 vuoteen, niin silti se on päässyt pelaamaan Wembleyllä viisi kertaa kuuden viime kauden aikana. Viimeksi näin kävi toukokuussa, kun se oli mukana Championshipin finaalissa.

Villalle kauden tärkein tavoite on varmasti Valioliigassa säilyminen, mutta kyllä se tämän finaalin siinä lomassa ehtii hyvin hoitamaan.

Aston Villa on nyt hävinnyt kolme ottelua putkeen. Eilinen Valioliigan kierros pudotti Villan jo toiseksi viimeiseksi. Pikku hiljaa Birminghamin ykkösseurassa alkaa paniikki.

Aston Villan ja Manchester Cityn kokoonpanot

Villa ehti jo ottaa Liigacupissa pari komeaa päänahkaa, kun se pudotti aikaisemmin muun muassa Brightonin, Wolverhamptonin sekä Liverpoolin, joka tosin pelasi ottelun pelkkillä junioreillaan.

Ottelussa on muutama avainpelaaja sivussa. Cityn toppari Laporte loukkaantui Madridissa ja hän on taas sairaslomalla. Nyt taukoa tullee noin kuukausi. Fernandinho saattaisi tulla topparin paikalle. Aguero, Sterling ja David Silva olivat Madridissa vaihtopenkillä, ja nyt mitä luultavimmin koko kolmikko on avauksessa. Bravo on ollut Cityn maalivahti cup-otteluissa.

Aston Villasta sivussa ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Wesley ja Heaton, sekä McGinn ja Drinkwater, joka ei ole edustuskelpoinen.

Vaikka Villa hävisi Citylle rumasti muutama viikko sitten, niin tuskin tästä samanlainen selkäsauna tulee. Loppuottelut otetaan varovaisemmin. Aston Villa +2.5 saa Bethardilla kertoimeksi 1.75. Sitä voi pelata.

Aston Villan mahdollinen avaus: Nyland; Konsa, Mings, Hause; Guilbert, Nakamba, Luiz, Targett; El Ghazi, Samatta, Grealish

Man Cityn mahdollinen avaus: Bravo; Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Mendy; De Bruyne, Rodri, D Silva; Mahrez, Aguero, Sterling

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi