Euro 2020 -karsinnat: Suomi - Liechtenstein 15.11.2019 - Vedonlyönti

Huuhkajat
Kyllähän se nyt täytyy tapahtua, että Suomi viimein pääsee jalkapallon arvoturnaukseen. Voitto perjantaina 15.11. kotikentällä Helsingin Töölössä ja paikka ensi kesän EM-turnauksessa on Suomen.

Futisjumalat näyttävät Suomelle pitkää keskisormea, jos Suomi ei perjantaina voita pikkuista Liechtensteinia. Suomen voittokerroin on esimerkiksi Unibetilla viikkoa ennen ottelun 1.05, eli Suomen voittotodennäköisyys on noin 96 prosenttia.

Suomi on ollut Markku Kanervan valmennuksessa itsevarma ja rauhallinen joukkue. Se on voittanut heikompansa ja varsinkin kotikentällä Suomi on ollut vahva. Kanervan opit purivat jo Kansojen liigassa hienosti, ja sitäkin kautta Suomella olisi voinut olla mahdollisuudet päästä EM-kisoihin.

  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

Kaneva oli oikea mies hommaan

Kanervan menestys on ollut hieman ironinenkin juttu. Vuosikauden Palloliitto hankki maajoukkueen ykkösvalmentajaksi kokeilijoita milloin mistäkin, Roy Hodgson isolla rahalla Englannista ja myöhemmin Mixu Paatelainen joulukuusineen. Viimeksi ruotsalainen Hans Backe yritti, mutta pieleen meni.

Koko ajan Palloliitolla on ollut ratkaisu siinä silmien edessä. Suomalainen Markku, Markku from Finland, joka on pyytettömästi ja itsestään melua pitämättä tehnyt hommansa. Ja kun Markku nostettiin ykkösmieheksi paremman puutteessa, niin hän hoiti hommansa taas. Vuoden valmentajan titteli on jaettu jo kauan sitten, voittaja on Markku from Finland.

Suomen joukkueessa on löytynyt onnistujia myös kentän puolelta. Teemu Pukki on viimeiset puolitoista vuotta pelannut elämänsä parasta jalkapalloa, ja kyllähän ne Pukin maalit ovat tuoneet Suomelle voitot.

Pohjanpalo taas kunnossa

Puolustuksen onnistuminen täytynee laittaa tyystin Kanervan piikkiin, sitä ei olisi osannut arvata. Lukas Hradecky maalillaan on maailmanluokan veskari, mutta Niklas Moisanderin, Alex Ringin, Perpa Hetemajn ja Roman Eremenkon jääminen pois maajoukkueesta kyllä heikensi joukkuetta paperilla melkoisesti.

Suomi on pelannut viime aikoina maaottelun etupäässä Tampereen Ratinan stadionilla, mutta tuskin Liechtenstein -ottelu jää pelipaikan vaihdosta kiinni. Armenia-ottelu pelattiin Turussa, ja kentällä oli jälleen rauhallinen Suomi ja terävä kärki, jossa Pukki teki kaksi maalia ja Jensen yhden.

Suomella on hieman loukkaantumishuolia Liechtenstein -ottelussa. Lassi Lappalainen ja Jere Uronen ovat sivussa. Thomas Lam ja Robert Taylor ovat uusina mukana. Joel Pohjanpalo on taas pelikunnossa, ja hän on varmasti maalinälkäinen hyökkääjä Pukin rinnalle. Pohjanpalo antoi Armenia-ottelussa hienon syötön Pukin ensimmäiseen maaliin.

Seurajoukkueessaan Bayer Leverkusenissa Pohjanpalo ei ole vielä juurikaan saanut minuutteja, joten maajoukkueessa hän on varmasti iskussa.

Armenia-ottelussa kolhuja saaneet Paulus Arajuuri ja Tim Sparv ovat mukana, ja varmasti avauksessa.

Suomen ja Liechtensteinin kokoonpanot

Liechtenstein on jalkapallon pikkumaa, eikä siitä pitäisi olla vaivaa Töölön tekonurmella. Viimeksi Liechtenstein hävisi kotonaan Italialle 0-5.

Liechtenstein voi kyllä olla ikävän hankala. Kreikassa syyskuussa se sai pidettyä isännät 1-1 -tasapelissä. Suomi voitti Liechtensteinissa ottelun 2-0, Pukki ja Källman osuivat maaliin.

Liechtenstein puolustanee koko ottelun alhaalta koko joukkueen voimin. Jos Suomi ei saa peliä kulkemaan ja palloa maaliin, niin jossain vaiheessa alkaa tulla kylmä hiki otsalle ja peli saattaa mennä väkinäiseksi puskemiseksi. Toivottavasti näin ei käy.

Vetopuolella Suomen pelaamisessa ei ole järkeä, kerroin on niin matala. Alle 3.5 maalia saa kertoimeksi Bethardilla viikkoa ennen ottelua 1.71. Siihen voi kahvirahat laittaa ja ottaa sitten viikonloppuna hienomman pullan kahvin kanssa. Ei tämä helppo peli tule olemaan, eikä Kanerva anna puolustuksen herpaantua.

Suomen mahdollinen avaus: Hradecky, Arajuuri, Toivio, Raitala, Väisänen, Sparv, Kamara, Lod, Jensen, Pukki, Pohjanpalo

Liechtensteinin mahdollinen avaus: Buchel, Goppel, Hofer, Kaufmann, Rechsteiner, Buchel, Salanovic, Hasler, Polverino, Yildiz, Gubser

 

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi