Eurooppa-liiga: Arsenal - Olympiacos 27.2.2020

Eurooppa-liiga Arsenal
Ensimmäisen osaottelun jälkeen Arsenal johtaa Olympiacosia 1-0. Matsi Kreikassa oli melko tasainen, joukkueet erotti oikeastaan vain Arsenalin Lacazetten ottelun loppupuolella tekemä osuma.

Olympiacosilla oli pelin alkupuolella vaarallisemmat paikat. Lacazetten voittomaalin jälkeen sitten vielä Arsenalin puolustaja Sokratis osui puskullaan ylärimaan.

Arsenal on kyllä parantanut huomattavasti sen jälkeen, kun Mikel Arteta tuli manageriksi. Joukkue ei enää romahda. Tämän vuoden puolella Arsenal ei ole vielä hävinnyt otteluakaan, ja nyt sillä on vielä alla kolmen voiton putki. Olympiacosin lisäksi Arsenal on viime otteluissa voittanut Evertonin ja Newcastlen.

Arsenalin piristyminen on nostanut sen taas pelaamaan aina ensi kauden Mestareiden liigan paikasta. Hieman myöhässä taisi nousu alkaa, mutta aivan mahdotonta ei vielä ole Arsenalille edes Valioliigan top neljä paikka. Tällä hetkellä Arsenal on seitsemän pistettä nelospaikkaa perässä. Viitospaikka on neljän pisteen päässä.

Rankka kevät Arsenalilla

Arsenalin loppukausi on joka tapauksessa todella tiukka. Valioliigaa se varmasti pelaa tosissaan melkein viimeiseen saakka. Lisäksi Eurooppa-liigassa se jatkanee ainakin tästä otteluparista eteenpäin. Eurooppa-liiga on varmasti joukkueelle nyt arvokas turnaus. Se olisi hyvä paikka päättää kausi positiivisesti nostamalla pokaalia, ja samalla Eurooppa-liigan voitosta saa paikan ensi kauden Mestareiden liigaan. Tällä hetkellä Arsenal on vetomarkkinoiden nelossuosikki voittamaan Eurooppa-liigan.

Arsenal on vielä mukan FA Cupissakin. Sen seuraava vastus on Portsmouth, joten eiköhän se jatka siitäkin otteluparista eteenpäin. Arsenalin ryhmä ei ole samalla tavalla laaja ja tasokas kuin Valioliigan ehdottomilla kärkijoukkuella, joten kyllä sen avainpelaajat tulevat olemaan kovilla kevään mittaan.

Kesällä Arteta laittanee aikalailla miehistönsä uusiksi, aukkoja joukkueessa on edelleen paljon.

Olympiacos ei ole tällä kaudella hävinnyt usein. Ennen Arsenal -tappiota se oli edellisen kerran hävinnyt Mestareiden liigan alkulohkossa marraskuussa. Viime viikonloppuna se taas hoiti voiton Kreikan liigassa, kun PAOK meni nurin 1-0.

Olympiacos on tiukassa paikassa Lontoon Emiratesilla. Sen on pakko tehdä edes yksi maali. Joukkue joutuu vieraskentällä pelaamaan aktiivisesti, ja samalla se antaa Arsenalille mahdollisuudet iskeä vastaan.

Arsenalin ja Olympiacosin kokoonpanot

Joukkueilla on jonkin verran poissaoloja. Arsenalin Kolasinac loukkaantui viime viikonlopun Everton -ottelussa, hän on nyt ilmeisesti pois pelistä. Chambers, Tierney ja Soares ovat varmuudella pois Arsenalin kokoonpanosta.

Avausottelussa maalin tehnyt Lacazette oli viikonlopun Everton -ottelussa penkillä, joten hän tullee nyt keskushyökkääjäksi.

Olympiacosin Semedo sai ensimmäisessä osaottelussa varoituksen. Se oli miehelle toinen keltainen, ja nyt sitten hänen pitää istua pelikiellossa yhden ottelun verran. Pape Abou Cisse ottanee paikan avauksessa. Soudani on Olympiacosin ainoa merkittävä loukkaantunut.

Arsenal on ottelussa selvä suosikki. Bethardilla kertoimet on laitettu 1.51 – 4.55 – 6.50. Olympiacos on pelannut viime aikoina kovin vähämaalisia vierasmatseja, viimeisissä viidessä on tehty vain kolme maalia.

Emirates ei ole helppo paikka pelata. Everton teki viime viikonloppuna kaksi maalia Arsenalin verkkoon, mutta sitä edeltävissä neljässä kotiottelussaan Arsenal päästi vain yhden maalin.

Tähän otteluun saa alle 2.5 maalia betsille Bethardilta kertoimeksi 2.05, se kelpaa pelilapulle.

Arsenalin mahdollinen avaus: Leno; Sokratis, Mustafi, Luiz, Kolasinac; Guendouzi, Torreira; Nelson, Willock, Martinelli; Lacazette

Olympiacosin mahdollinen avaus: Sa; Elabdellaoui, Cisse, Ba, Tsimikas; Fortounis, Guilherme, Camara; Masouras, El-Arabi, Valbuena

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi