Eurooppa-liiga: Bröndby - Inter Turku 11.7.2019

Paulus Arajuuri, Bröndby

Se heikompi Inter, eli Turun Inter, aloittaa Eurooppa-liigan karsinnat tanskalaista Bröndbyä vastaan. Inter on pahasti altavastaaja. Unibetilla Bröndbyn voitosta saa kertoimeksi vain 1.20.

Joukkueiden tasoero on juuri niin suuri kuin mitä kertoimet antavat ymmärtää. Tanskan liiga on hyvätasoinen Keski-Euroopan futissarja, kun taas Veikkausliiga on yksi Euroopan heikoimmista liigoista, joita vielä ammattilaissarjaksi voi nimittää. Interin mahdollisuudet ovat siinä, että Tanskan liigaa pelataan talvella, ja tällä hetkellä Bröndby voi olla vielä kesäterässä. Interin taas pitäisi olla nyt keskellä Veikkausliigan kautta parhaimmillaan.

Inter ei ole erityisen häävissä kunnossa. Se on Veikkausliigassa sijalla neljä. Viidestä viime ottelusta sillä on saldona 2-1-2, viime ottelussa tuli 2-0 -kotivoitto Lahdesta.

Aseta vetosi näillä vedonlyöntisivuilla

  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

Bröndby on vielä kysymysmerkki

Bröndby on aloittanut treenikauden hyvissä ajoin ennen heinäkuuta. Sillä on nyt alla neljä harjoitusottelua, joista se voitti vain ensimmäisen. Viimeksi Bröndby pelasi Union Berliniä vastaan ja hävisi 1-2.

Viime kaudella Bröndby tuli Tanskan liigassa neljänneksi, ja Eurooppa-liigaan joukkue pääsi voittamalla Randersin play offseissa.

Jos ovat vedonlyöjät vielä hieman hukassa Bröndbyn joukkueen nykykunnon kanssa, niin sama on tilanne Interilläkin. Interin päävalmentaja José Riveiro on todennut haastettelussa, että tanskalaisista ei vielä paljon tiedetä.

Vaikka Inter ei ole sen korkeammalla Veikkausliigassa kuin nelospaikalla, niin silti se on joukkue, joka taitaa olla nousussa. Viime kaudella se tuli kotimaan sarjassa seitsemänneksi, ja silti tosin pääsi tämän kauden europeleihin. Interin fanit ovat nettifoorumeilla kiitelleet, että joukkueella on taas pitkästä aikaa hyvä meininki päällä.

Joukkueen pelaajista on syytä nostaa esille slovenialainen kärkimies Filip Valencic. Hän on kyllä suurelta osin vastuussa Interin pisteistä. Valencic on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa jo 12 maalia, ja sillä hän on maalipörssin ylivoimainen ykkönen.

Alla hyvä Lahti-ottelu

Interillä on hyvä tilanne, oikeastaan kaikki pelaajat ovat terveinä. Päävalmentaja Riveiro teki Lahti-otteluun vaihtoja, ja niiden ansiosta joukkue oli terävänä. Varmasti Inter jatkaa pitkälti samalla ryhmällä kuin voittoisassa Lahti-pelissä.

Bröndby on suomalaisille tuttu seura, mutta paremminkin takavuosien joukkueena. Maajoukkueen avainpelaajat Teemu Pukki ja Lukas Hradecky ovat aiemmin pelanneet Bröndyssä. Paulus Arajuuri on edelleen Bröndbyn miehiä.

Joukkue on kysymysmerkki myös valmennuksen osalta. Viime kaudella päävalmentaja Alexander Zorniger jätti seura helmikuussa. Nyt Bröndbyn ykkösmies on entinen Tanskan 21-vuotiaitten maajoukkueen päävalmentaja Niels Frederiksen. Inter -ottelun on hänen ensimmäinen virallinen peli Bröndyn päävalmentajana. Joukkue ja Frederiksen on tehnyt hommia yhdessä vasta pari viikkoa, pelisysteemit eivät varmasti ole vielä takaraivossa. Interin väki tosin on kertonut somen puolella, että he ovat seuranneet Bröndbyä viime viikkoina, ja joukkue on parantanut.

Interin scouttaus on myös todennut, että Bröndy pelaa vahvasti hyökkäysvoittoiseksi.

Vaikka joukkueilla onkin selvä tasoero, niin niiden tilanne antaa Interille mahdollisuutensa. Bröndy on takuulla hieman tahmea, ei monta viikkoa ennen sarjakauden alkua pelata vielä parasta peliä. Inter tasoituksien kanssa on hyvä betsi otteluun. Unibet antaa kertoimen 1.80 asian handicap -betsille Inter +2. Bröndbyn tasan kahden maalin voitolla panoksen saa takaisin.

 

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi