Eurooppa-liiga: LASK - Manchester United 12.3.2020

Manchester United
LASK Itävallan Linzistä ja Manchester United aloittavat Eurooppa-liigan pudotuspelien otteluparin suljettujen ovien takana. Eiköhän tämä ole se tapa, jolla kausi pelataan loppuun koko Euroopassa? Toivottavasti ensi kausi alkaa paremmissa merkeissä.

Manchester United on otteluparissa selvä suosikki. United on päässyt sen verran hyvään kuntoon, että se on vetomarkkinoilla koko Eurooppa-liigan ykkösuosikki. ManU:lla on nyt menossa kymmenen häviöttömän ottelun putki.

LASK on myös ollut hyvässä kunnossa. Sillä on kymmenestä viime ottelusta vain yksi tappio, ja se tuli viime viikolla, kun Salzburg pudotti sen Itävallan cupissa.

Manchester United voitti viime viikonloppuna paikallisvastus Cityn komeasti omalla Old Traffordilla. Raporttien mukaan tunnelma ja meno olivat sellaisia, että sitä ei ole aikoihin Unitedin kotimatseissa nähty. Unitedin maalit tekivät McTominay sekä Martial. Voitto oli ansaittu.

Fernandes uusi avainpelaaja

ManU:n viime viikkojen menestyksestä on nostettava esille tammikuussa joukkueeseen Portugalin Sportingista ostettu Bruno Fernandes. Fernandes on ollut suorastaan loistava, hän tekee kentällä muut pelaajat paremmiksi. Jo pelkän Fernandesin hankinnan ansiosta Ole Gunnar Solskjaer on onnistunut siirtomarkkinoilla paremmin kuin edeltäjänsä Jose Mourinho jättiostoineen.

Tammikuussa Solskjaer hankki vielä hyökkääjä Ighalon paikkaamaan Rashfordin loukkaantumisen jättämää aukkoa. Tämäkin oli lopulta oiva hankinta. Ighalo on ollut niin hyvä, että fanit haluaisivat hänelle pitemmänkin sopimuksen.

ManU on ollut Eurooppa-liigassa hyvä. Lohkovaiheen se hoiti helposti, ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se pudotti Club Bruggen yhteismaalein 6-1.

LASK johtaa Itävallan liigaa

LASK on Itävallan liigan ykkönen ennen Salzburgia. Sekin on ollut hyvä euro-otteluissa. Lohkonsa LASK voitti ennen Sportingia ja PSV:tä. Kotikentällään itävaltalaiset voittivat Sportingin puhtaasti 3-0 ja PSV:n 4-1. Viime kierroksella LASK pudotti hollantilaisen AZ Alkmaarin.

ManU:n Bruno Fernandes ehti ennen siirtoaan tehdä Sportingin paidassa maalinkin LASK:n verkkoon Portugalin ottelussa.

Unitedin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa pitempään sairastuvalla olleet Rashford, Pogba ja Grant. Unitedin rotaatio varmasti pyörii, kausi on ollut raskas. City -ottelun toisella puoliajalla Unitedin McTominay, Ighalo ja Bailly otettiin vaihtoon, nyt he voisivat olla avauksessa. Jesse Lingardkin voisi saada harvinaisen avauksen paikan, samaten Mason Greenwood voisi olla aloituksessa mukana.

LASK:n joukkueesta puuttuvat ainakin puolustuksen kaksikko Filipovic ja Wiesinger. Potzmann ja Balic ovat sivussa loukkaantumistensa vuoksi.

Bethardilla kertoimet otteluun ovat 3.90 – 3.40 – 2.10, ja nämä lienevät aivan oikein asetettu. Laitetaan betsi Bruno Fernandesin pelitaidoille. Fernandes on iso osa Unitedin peliä, ja kun Bethard antaa kertoimen 1.83 sille, että Fernandes laukoo yli 1.5 kertaa maalia kohti, niin sitähän voi pienellä pelata.

LASK:n mahdollinen avaus: Schlager; Trauner, Ramsebner, Wostry; Ranflt, Holland, Michorl, Renner; Frieser, Goiginger; Raguz

Manchester Unitedin mahdollinen avaus: Romero; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw; Fred, Matic, McTominay; Fernandes; Martial, Ighalo

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi