FA Cup: Chelsea - Liverpool 3.3.2020

EFL Cup Valioliiga
Liverpool hävisi viikonloppuna Valioliigassa Watfordille, ja se oli pienoinen järistys. Siihen katkesi mahdollisuus pelata kokonainen liigakausi ilman tappiota. Ottelun lopputulos 3-0 Watfordille oli vielä melkein historiallisen selvä. Se oli suurin voitto sitten vudoen 1985, jonka putoajien joukossa oleva joukkue on ottanut johtoasemassa olevasta joukkueesta. Ja Poolin johtoasema on vielä historiallisen selvä.

Liverpoolin manageri Jurgen Klopp sanoi Watford -ottelun jälkeen, että hän ei nähnyt mistään, että joukkueella saattaisi olla tulossa heikompi matsi. Useampi muu Valioliiga-expertti on kyllä todennut, että vaikka Liverpool on viime viikkoina ottanut voittoja, niin sen peli on kuitenkin selvästi ollut laskusuunnassa. Se voitti Norwichin vain niukasti ja hävisi Mestareiden liigassa Atletico Madridille ennen Watford -tappiota.

Watfordissa Liverpool sai aikaan vain yhden kudin maalia kohti. Viimeisissä kahdessa liigaottelussa Poolin ennen niin kova puolustus on päästänyt viisi maalia, eli saman verran kuin edeltävissä 14 ottelussa.

Toki Poolilla oli varaa pelata yksi heikompi liigamatsi. Sen johto sarjakärjessä on edelleen 22 pistettä.

Onko FA Cup sitten paikka, jossa Pool ottaa revanssin? Tuskin, eiköhän se taas peluuta kakkosketjua ja junioreita, ja jos tulee jatkopaikka, niin hieno homma.

Klopp: tavoite kolme pokaalia

Jurgen Klopp on jo useasti sanonut, että voittamaton liigakausi ei ole Liverpoolin tavoite, mutta kolme pokaalia olisi. FA Cup ei taida kuulua tähän kolmeen turneeseen. Seurajoukkueiden maailmanmestaruuden Liverpool jo voitti aiemmin, Valioliigan mestaruus on käytännössä hanskassa ja sitten olisi vielä Mestareiden liigan voiton uusiminen.

Pool ei ole juurikaan rasittanut tähtiään FA Cupin otteluissa. Edellisellä kierroksella Shrewsburya vastaan kentällä oli pelkkiä junioreita, ja silti Pool voitti uusinnan kotikentällä 1-0. Kakkosketjulla Pool pudotti aiemmin hyvällä kokoonpanolla ottelussa olleen Evertonin.

Nyt Chelseaa vastaan Klopp saattaisi laittaa kentälle jokusen ykkösketjun pelaajan. Finaali ei ole enää kovin kaukana, ja edellisen kerran Pool on voittanut FA Cupin keväällä 2006.

Chelsea pelasi viikonloppuna tasapelin 2-2 Bournemouthin kanssa. Alonso teki Chelsealle ottelun avausmaalin, ja sitten viitisen minuuttia ennen loppua hän iski ottelun loppulukemat.

Chelsea ei ole ollut tällä kaudella kova kotijoukkue. Se on jo hävinnyt kahdeksan matsia Stamford Bridgellä tämän kauden aikana kaikki turnaukset mukaan laskien.

Vaikka Chelsea ei ole tällä kaudella ollult erityisen vakuuttava, niin silti se on edelleen Valioliigassa nelospaikalla.

Chelsean kautta on haitannut kyllä se, että sillä on ollut vaivana siirtokielto. Eden Hazardin siirtoa Real Madridiin ei päästy oikein korvaamaan. Nuoret ovat nousseet esiin, mutta se ei ole aivan riittänyt.

Chelsean ja Liverpoolin kokoonpanot

Chelsean Tammy Abrahamin pelaaminen on epävarmaa, nilkka vaivaa niin pahasti, että mies lensti Barcelonaan pyytämään asiantuntijalta neuvoa. Todennäköisesti Giroud tai Batshuayi on ottelussa avauksessa.

Kante lienee edelleen sivussa, samaten Pulisic. Hudson-Odoi on luultavasti myös vielä sivussa.

Kepa on edelleen Lampardin koirankopissa, ja Caballero on ykkösveskari. Kepa varmasti vaihtaa maisemaa kesällä.

Liverpoolin puolelta Milner on ollut pari ottelua sivussa lihasvamman vuoksi, mutta nyt hänen kokemuksensa voisi olla hyödyksi. Henderson, Shaqiri ja Clyne ovat varmasti pois Poolin joukkueesta.

Chelsean kokoonpano lienee kovempi kuin Poolin. Bethardilla Chelsea +0 asian handicap saa kertoimeksi 1.86, siihen panos.

Chelsean mahdollinen avaus: Kepa; Azpilicueta, Tomori, Zouma; James, Jorginho, Barkley, Alonso; Willian, Batshuayi, Pedro

Liverpoolin mahdollinen avaus: Adrian; N Williams, Matip, Lovren, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Jones; Elliott, Minamino, Origi

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi