Mestarien liiga: Valencia - Atalanta 10.3.2020

Mestarien liiga
Atalanta voitti Mestareiden liigan pudotuspelien avauksessa Valencian kotonaan komeasti 4-1. Valencia ei ole häävissä kunnossa, joten tuskin se tulee pelaamaan itseään jatkoon.

Ottelu Valenciassa pelataan ilman katsojia. Koronavirus kurittaa sen verran pahasti Välimeren maiden futissarjoja, että vielä ainakin joitain viikkoja pelit pelataan vain tyhjillä stadioneilla ja television katsojille.

Valencia on kyllä kovan työn edessä. Vain neljästi aikaisemmin on käynyt niin, että Mestareiden liigan pudotuspeleissä avausottelun vähintään kolmella maalilla hävinnyt nousee vielä jatkoon. Liverpoolin ihmeteko viime keväänä Anfieldilla on vielä muistissa, mutta ei näitä tietenkään tapahdu usein.

Valencia on voittanut vain yhden ottelun viimeisistä seitsemästä. Se ei oikein vaikuta juui nyt joukkueelta, joka tekisi urotekoja.

Viime viikonloppuna Valencia pelasi La Ligassa vierasottelun Alavesia vastaan ja se päättyi tasan 1-1. Tällä hetkellä Valencia on Espanjan pääsarjassa seitsemäntenä, ja se on joukkueelle jossain määrin alakanttiin.

Valencia oli ennen finaalijoukkue

Valencia ei ole viime vuosina ollut niin hyvä kuin vielä vuosituhannen vaihteessa. Tämä kausi on ensimmäinen kerta, kun se on mukana Mestareiden liigan 16 parhaan joukossa sitten kauden 2012-2013. Vuosituhannen vaihteessa Valencia oli kahtena perättäisenä kautena jopa Mestareiden liigan finaalissa, tosin se hävisi molemmat kerrat.

Atlanta ei ole pelannut sitten maaliskuun ensimmäisen päivän. Tuolloin se voitti vieraissa Leccen pesisnumeroilla 7-2. Atalanta on hyvässä kunnossa, sillä on menossa viiden voiton putki. Joukkueen sijoitus Serie A:ssa on nyt neljäs. AS Roma on Atalantan perässä viitosena kolmen pisteen päässä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Atalantalla on siis kaikki omissa käsissä, kun pelataan ensi kauden Mestareiden liigan paikoista.

Tällä kaudella Atalanta pelasi lohkovaiheen niin, että se tuli pisteen erolla lohkokakkoseksi ennen Ukrainan Shaktar Donetskia. Manchester City vei lohkon ylivoimaisesti.

Atalanta on ensimmäistä kertaa mukana Mestareiden liigassa, ja hyvin menee debytantilla.

Valencian ja Atalantan kokoonpanot

Kokoonpanojen puolesta Valencia joutuu vielä ainakin kuukauden päivät pelaamaan ilman hyökkääjä Maxi Gomezia. Hänellä on murtunut jalka. Eliaquim Mangalan pelaaminen on epävarmaa, hänellä on reisivamma.

Ezequiel Garay on poissa peleistä koko loppukauden polvivamman vuoksi. Manu Vallejo ja Cristiano Piccini ovat palanneet treeneihin, mutta tuskin heistä ainakaan vielä on suurtakaan apua joukkueelle.

Atalantan joukkueesta Duvan Zapata istui avausottelun vaihtopenkillä. Nyt hän voisi olla aloituskokoonpanossa. Zapata on tehnyt tällä kaudella jo 12 maalia. Rafael Toloi kärsii lihasvammasta, ja hän saattaa olla pois pelistä. Muuten Atalanta on parhaillaan mukana.

Bethardilla kertoimet ovat 2.80 – 3.80 – 2.35. Alle 3.5 maalia saa kertoimeksi 1.71. Sitä voi pelata, Valenciasta ei ole joukkueeksi, joka saa aikaan kunnon kirin. Atalanta ottanee pelistä vauhdin pois, ottelusta voi loppujen lopuksi tulla tylsä esitys tyhjien katsomoiden edessä.

Valencian mahdollinen avaus: Domenech; Wass, Diakhaby, Gabriel, Gaya; Torres, Parejo, Kondogbia, Soler; Rodrigo, Gameiro

Atalantan mahdollinen avaus: Gollini; Palomino, Caldara, Toloi; Gosens, Freuler, De Roon, Hateboer; Pasalic; Zapata, Ilicic

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi