MM U20: Kanada U20 - Suomi U20 3.1.2019

u20 ice hockey

Suomen U20 -joukkueen MM-jääkiekko uhkaa loppua heti ensimmäiseen pudotuspeliin. Vastassa puolivälierässä on isäntämaa ja kisojen ennakkosuosikki Kanada. Vetomarkkinoilla Kanadan kerroin jatkopaikasta on 1.30, ja Suomen jatkopaikasta saisi kertoimen 3.30.

kanada meni häviämään alkulohkon ensimmäisen ottelunsa Venäjää vastaan 1-2. Ottelu oli kaikin puolin tasainen, laukaukset menivät 31-31.

Kanda aloitti MM-turnauksen pyörittelemällä Tanskasta 14-0 -voiton. Seuraavassa ottelussa sitten joukkue oli tiukemmalla, ehkä avauksen ylivoima sai kokemattomat nuorukaiset ottamaan löysemmin. Sveitsiä vastaan Kanada voitti vain 3-2, laukaukset sille meni kuitenkin 32-17. Tsekin Kanada voitti selvästi 5-1.

Aseta vetosi näillä vedonlyöntisivuilla

  • Nr
  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

 

Heikommat nurin, vahvoille tappio

Suomi voitti alkulohkossaan heikommat Kazakstanin ja Slovakian selvästi 5-0 ja 5-1. Avausottelussa Leijonat hävisivät Ruotsille niukasti 1-2 ja sitten viimeisessä pelissä USA oli Suomea parempi 4-1.

 

Hieman huolestuttavaa Kanada -ottelun kannalta on se, että kumpikin paremman tason joukkue voitti Suomen alkupeleissä.

Suomen joukkueen ongelmana alkuotteluissa oli vaisu hyökkääminen. Suurelta osin Suomen peli meni siihen, että pakit kuskasivat kiekkoa keskialueelle, ja kun mitään muuta ei löytynyt, niin sitten kiekko painettiin päätyyn. Syöttöpeli oli muutenkin vaisua, epätarkkoja kiekkoja tuli vaikka kuinka paljon.

Slovakia -ottelun kahdessa viimeisessä erässä Suomi jo hyökkäsi paremmin. USA -ottelussa hyvä ote jatkui. Kiekko saatiin mukavasti hyökkäysalueelle, mutta sitten temput loppuivat.

Suomi painosti USA:ta pitkät tovit, mutta maalinteko ei onnistunut. USA:n maalivahtipeli oli mainiota, puolustus hyvää ja maalit se teki tehokkaasti. Kaikki tämä puuttui Suomelta.

Tolvanen nollilla

Yksi pahasti pettänyt osa-alue Suomen joukkueessa on ollut nimimiesten maalinteko. Ratkaisijoiksi kaavaillut pelaajat eivät ole sitä olleet. Eeli Tolvasen maalisarake näyttää edelleen nollaa.

USA -ottelu oli Suomelle merkittävä. Nyt kun se hävisi, niin vastassa puolivälierässä on Kanada. Voitolla se olisi saanut vastaan Tsekin.

Pelillisellä puolella Suomi ei ole heikko, mutta henkinen kantti ja tehokas viimeistely ovat puuttuneet. Potentiaali ryhmässä on edelleen kova, ja kun puolivälierä on yhdestä poikki, niin mitä van voi tapahtua. Jos Tolvanen ja muut tähdet saavat sihdin kohdalleen, jos Suomi ei tee virheitä puolustuspäässä ja jos Kanadan avainpelaajilla olisi hieman heikompi päivä. Monta jos-sanaa, mutta kyllä Suomen jatkopaikalle voi hyvinkin antaa sen noin 33 prosentin mahdollisuuden, mitä vetomarkkina tarjoaa.

Ottelusta odotetaan maalirikasta, mutta siihen ei kyllä ole mitään syytä. Nyt jos koskaan joukkueet pelaavat tarkasti puolustuspään. Alle 5.5 maalia -betseille saa kertoimeksi jopa 2.45. Sellaisia kannattaa jo pelata.

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi