Voittaako ilman panosta pelaava Portugali Puolan?

Portugali on voittanut kolmesta Kansojen liigan ottelustaan kaksi, viimeksi se pelasi Italian kanssa vierastasapelin 0-0.

Puola aloitti pelaamalla Italiassa 1-1 -tasapelin, mutta kaksi seuraavaa se hävisi.

Puolassa Portugali kävi lokakuussa voittamassa 3-2.

Portugali on ollut kaikin puolin hyvä MM-Venäjän jälkeen. Kolmen Kansojen liigan ottelun lisäksi se on pelannut kaksi treenimatsia, joista Kroatiaa vastaan kotiottelu päättyi tasan ja Skotlannin Portugali voitti vieraissa 3-1.

 

Puolakin on pelannut MM-pettymyksensä jälkeen kaksi harjoitusottelua. Irlantia vastaan se pelasi kotonaan tasan ja toisessa kotimatsissa Puola hävisi Tsekeille 0-1. Puola vaikuttaa olevan joukkue jyrkässä pudotuksessa. MM-kisoissa se oli hyvin vaisu, päävalmentaja Nawalkakin sai potkut, mutta se ei ole auttanut. Uusi päämies Brzeczek jahtaa vielä ensimmäistä voittoaan.

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos laittaa varmasti kentälle paljon vaihtopenkillä istuneita pelaajia. Muutama vaihto joukkueeseen tulee pakon sanelemana. Bernardo Silva on jo jättänyt maajoukkueen ja lähtenyt Manchesteriin Cityn leiriin saatuaan vamman Italia-ottelussa. Mario Rui taas otti toisen varoituksensa Italiassa, ja Napolin pakki on sitten tänään pelikiellossa.

Kaksikon korvaajiksi saattaisivat tulle Rafa Silva sekä Raphael Guerreiro. Veteraanipakki Pepekin saattaa tänään tulla avaukseen, hän oli vuorostaan Italia-ottelussa pelikiellossa. Pepen toppariparina pelannee Luis Neto. Maalivahti Rui Patricio saattaa saada tänään huilivuoron, ja siinä tapauksessa veskarina pelaisi Beto.

Eiköhän Santos laita keskikentälle ja kärkeenkin tuoreita pelaajia. Hyvässä iskussa oleva Renato Sanches voisi tulla avaukseen. Eder voisi olla hyökkäyksen kärjessä.

Puola pelasi treenimatsinsa Tsekkiä vastaan viime viikolla, ja siinä ottelussa päävalmentaja Brzeczek peluutti paljon kakkosketjun miehiä, joten tänään Puola voisi olla parhaimmillaan mukana. Muutama puolalaisista on kuitenkin varmasti sivussa.

Kovin puutos joukkueessa on Bayern Munchenin kärkimies Robert Lewandowskin sivussa olo. Hän sai viime viikolla pikku kolhun, eikä häntä varmasti riskeerata. Jedrzejczyk lienee myös nilkkavaivaisena sivussa.

Lewandowskin tilalla Puolan hyökkäyksen kärkenä pelannee Genoan Piatek, ja tämä toki on Puolalle kova tason heikennys. Puola pelannee vanhan mallin 4-4-2 -ryhmällä, jossa toinen kärkimies olisi Napolin Milik.

Vetomarkkinoilla kertoimet otteluun ovat noin 1.65 – 3.70 – 6.50. Kakkosmiehillä pelaavan Portugalin kerroin on varmasti liian vähän pelattavaksi, mutta ei alamaissa olevan, ilman Lewandowskia pelaavan Puolan pelaaminenkaan houkuttele. Paras veto otteluun on alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 1.74.

Kakkosmiehillä pelaaminen varmasti vaimentaa kotijoukkueen hyökkäystä, eikä ilman Bayernin ässää pelaava Puola vaikuta ollenkaan vaaralliselta.

Portugalin mahdollinen avaus: Beto; Cedric, Neto, Pepe, Guerreiro; Sanches, Danilo, Mario; Rafa Silva, Eder, Guedes

Puolan mahdollinen avaus: Fabianski; Bereszynski, Glik, Cionek, Pietrzak; Blaszczykowski, Goralski, Klich, Kadzior; Piatek, Milik

Aseta vetosi