NBA: Houston Rockets - Milwaukee Bucks 10.1.2019

Houston Rockets koripalloilija

Ensi yönä NBA:ssa kohtaavat kaksi liigan ehdotonta supertähteä, Milwaukee Bucksin ”Greek Freak” Giannis Antetokounmpo sekä Houston Rocketsin partasuu James Harden. Milwaukee on pelannut alkukauden hieman paremmin. Sillä on nyt voittosuhde 28-11 ja Houstonilla on 23 voittoa ja 16 häviötä.

Kumpikin joukkueista on juuri nyt kuitenkin erinomaisessa kunnossa, kymmenestä viime ottelusta molemmat ovat hävinneet vain kaksi.

Rocketsin takamies Harden on viime aikoina ollut lähes käsittämättömän loistava. Hardenin pistekeskiarvo on tällä kaudella yli 33 per ottelu. 11 ottelussa hän on mennyt yli 40 pisteen, ja viimeisissä seitsemässä ottelussa hän on ylittänyt 40 pistettä viidesti.

Vastustajat ovat yrittäneet saada Hardenia aisoihin mitä erilaisimmilla puolustustaktiikoilla. Viime ottelussa Denver Nuggetsia vastaan Harden jäi ”vain” 32 pisteeseen, kun Houston voitti ottelun 125-113. Nuggets pelasi Hardenia vastaan erittäin kovaa ja fyysisesti yrittäen saada Harden tilanteisiin, joissa hänen oli pakko syöttää pallo pois. Homma sujuikin melko hyvin, ensimmäisten 22 minuutin aikana Harden heitti vain kahdesti, ja ensimmäinen kolmosen yritys lähti vasta kolmannen neljänneksen lopulla.

Vaikka Nuggets saikin Hardenin jotenkin aisoihin, niin sen ottelu todisti, että Houston ei ole ollenkaan yhden miehen show, ja se on tietenkin pudotuspelejä silmällä pitäen tärkeää. Ja osaa Harden muutakin. Kun Denver otti häneltä korintekopaikat pois, niin Harden alkoi jakamaan palloa muille. Denver -ottelun ensimmäisellä puoliajalla Harden antoi enemmän koriinjohtaneita syöttöjä (7) kuin otti itse heittoja (6). Samalla Houstonin sentteri Clint Capela teki oman piste-ennätyksensä 31.

Houstonin ei pitäisi olla altavastaaja

Milwaukee on Antetokounmpon kanssa noussut kohti NBA:n kärkeä. Se on ainoa NBA -joukkue, joka on sekä hyökkäys- että puolustustilastoissa liigan top viitosessa. Denver on myös kova kummassakin päässä kenttää. Molemmissa tilastoissa Nuggets on top kympissä, ja heidät Houston hoiteli helposti.

Bucks pelasi viimeksi kotonaan Utah Jazzia vastaan, sen ottelun Milwaukee voitti 114-102. Peli päätti Milwaukeen kuuden kotiottelun putken, jonka aikana Bucks hävisi vain Torontolle.

Antetokounmpo ei kovin paljon jää partasuu-Hardenin perään tilastoissa. Kreikkalaisen lukemat ovat 26.6 pistettä, 12.6 levypalloa ja kuusi syöttöä per ottelu.

Houston on ottelun kotijoukkue, mutta Milwaukeesta on tehty vetomarkkinoilla peliin suosikki. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.02 – 1.83, tasoitus on 1.5 pistettä. Lukemien ei pitäisi olla näin päin, kyllä Rocketsin pitäisi kotikentällään olla suosikki.

Milwaukee joutuu matkustamaan ottelun alla, kun Houston saa valmistautua kotonaan. Rocketsilla on ikäviä poissaoloja, mutta eivätpä nämä vaikuttaneet Denver -pelissäkään olevan ongelma. Sivussa ovat edelleen takamiehet Chris Paul ja Eric Gordon sekä laituri Carmelo Anthony. Anthonysta ei ole enää kovan luokan pelaajaksi, ja taitaa Gordoninkin tähti olla lujaa laskussa. Chris Paul on edelleen kova pelimies, mutta Harden on tällä kaudella hoitanut yksin koko takakentän.

Otteluun on hyvä laittaa betsi kotijoukkueen puolesta. Kaikki kertoimet päälle kahden ovat hyvin pelattavia.

 

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi