Valioliiga: Burnley - Liverpool 5.12.2018

Liverpool vs Everton

Liverpool on Valioliigan kakkosena kaksi pistettä Manchester Cityä jäljessä, mutta sen pelissä on selvästi ollut puutteita. Poolilla on ollut tuuriakin. Viime viikonlopun Everton -voitto oli vastustajan maajoukkueveskarin Jordan Pickfordin todellinen lahja. Epätoivoisen korkea keskitys pomppasi yläriman ja Pickfordin käsien kautta tyhjän maalin eteen, josta Poolin Divock Origi kävi laittamassa pallon maaliin.

Viime kaudella Liverpoolin hyökkäyspää oli erinomainen, mutta puolustus saattoi sitten töpeksiä. Nyt on toisinpäin. Poolin puolustus on koko liigan paras. 14 ottelussa se on päästänyt vain viisi maalia. Viime kaudella se hankki tammikuussa Virgin Van Dijkin puolustuksen keskustaan, ja kesällä tuli veskariksi Alisson. Nämä kaksi taitavat olla se ratkaiseva tekijä, joka sai Poolin puolustuksen nykykuntoon.

Aseta vetosi näillä vedonlyöntisivuilla

  • Nr
  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

Viime kaudella Poolin kärkikolmikko Salah-Mane-Firmino oli loistava. Mo Salah voitti koko liigan maalintekijäkuninkuuden 32 maalilla. Tällä kaudella Salah on ollut vain tavallinen hyvä Valioliiga-laituri. Firmino on viime otteluissa ollut todella kehno, ja hänellä saattaa olla penkkikomennus edessä. Salah on tälläkin kaudella Poolin paras maalintekijä, mutta tahti on hidastunut, kasassa on vasta seitsemän maalia. Sadio Mane on tehnyt kuusi osumaa ja Firmino kolme.

Viime kaudella Poolilla oli myös tapana menettää pisteitä selvästi heikompia joukkeuita vastaan. Tässä Pool on petrannut. Se on menettänyt pisteitä vain kolmessa tasapelissä, ja niissä vastassa olivat Man City, Arsenal ja Chelsea.

Kloppin rotaatio pyörii

Liverpoolilla on vuoden vaihteessa muiden Valioliigan kärkijoukkueiden tavoin kova ohjelma edessä. Se varmasti tarkoittaa sitä, että Klopp kierrättää pelaajiaan. Ensi viikolla Pool pelaa Mestareiden liigassa Napolia vastaan, ja se peli olisi voitettava, muuten tulee stoppi UCL -kaudelle. Tämän jälkeen Anfieldille tulee Manchester United, ja tähän Klopp varmasti panostaa.

Burnleytä vastaan Klopp saattaa tuoda kentälle Sturridgen Firminon tilalle. Keskikentän kapteeni Jordan Henderson tulee mukaan, hän oli Evertonia vastaan pelikiellossa. Sadio Mane ja Andy Robertson saattavat olla kolhujen vuoksi sivussa.

Kotijoukkue Burnley on nopeasti pudonnut loistavan viime kauden jälkeen Valioliigan pohjamutiin. Viime kaudella se tuli seitsemänneksi, ja pääsi pelaamaan Eurooppa-liigaa. Nyt Burnley on liigan toiseksi viimeisenä. Viime kaudella Burnley oli lopulta 21 pistettä putoamisrajaa korkeammalla.

Viime kaudella Burnley oli todella hyvin organisoitu joukkue, jota oli todella hankala voittaa. Nyt se on viimeisistä seitsemästä ottelusta hävinnyt viisi ja pelannut kaksi tasan. Liigan parhaat ovat myllyttäneet Bunleytä oikein kunnolla. Manchester City voitti sen 5-0 ja Chelsea 4-0. Viime ottelussaan Burnley hävisi Crystal Palacelle vieraissa 0-2.

Liverpoolin voittokerroin ottelussa on alle 1.30. Sellaista ei voi pelata. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi parhaimmillaan jopa 2.40 -tason lukemia, ja ne raapustaa kupongille mielihyvin. Poolin puolustus on rautaa, ja kärki vaisu. Burnley on kaikkialta vaisu.

Burnleyn mahdollinen avaus: Hart; Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor; Lennon, Defour, Cork, Gudmundsson; Hendrick; Vokes

Liverpoolin mahdollinen avaus: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Moreno; Milner, Henderson, Keita; Salah, Sturridge, Shaqiri

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi