Valioliiga: Liverpool - Norwich 9.8.2019

teemu pukki, norwich

Nyt alkaa Teemu Pukin Valioliiga-ura! Norwich kohtaa liiga-avauksessa Liverpoolin Anfieldilla, eli paljon kovempaa kauden aloitusta ei sarjanousija Norwichille oikein olisi voinut edes keksiä.

Jurgen Kloppin manageroima Liverpool kasasi viime kaudella Valioliiga-historian kolmanneksi kovimman pistemäärän, mutta silti se jäi kakkoseksi Manchester Cityn jälkeen. Liverpool hävisi viime liigakaudella vain kerran. Kotikentällään Pool ei hävinnyt otteluakaan, ja 19 kotimatsista se jäi tasuriinkin vain kahdesti. Liverpoolin kotiotteluiden maaliero oli komea 55-10.

Liverpool aloitti pelit Englannin kentillä jo viime viikonloppuna, kun se kohtasi perinteisessa Commuity Shield -ottelussa Manchester Cityn. City voitti pelin rankkareilla, eli saattaapa hyvinkin olla niin, että Pool ja City dominoivat taas tänäkin kautena Valioliiga-kentillä.

Menestystä eurokentiltä

Poolin jääminen liigakakkoseksi oli kova pettymys seuralle, mutta hieno Mestareiden liigan voitto kompensoi. Liverpoolin viime kausi oli lähes täysosuma. Liverpool ei ole tänä kesänä vielä käynyt oikeastaan ollenkaan siirtomarkkinoilla, mutta ei sen tarvitse olla mitenkään huolestuttava merkki. Kaikki tärkeät, puuttuvat palat se hankki jo viime kaudeksi. Toppari Virgil Van Dijk sekä maalivahti Alisson Becker ovat muuranneet Liverpoolin puolustuksen Euroopan kärkikaartiin.

Vaikka Pool ei ole käynyt pelaajakaupoilla, niin silti se saattaa hyvinkin saada uusia avainpelaajia. Adam Lallana oli oikeastaan koko viime kauden loukkaantuneena sivussa, ja nyt uutiset ovat kertoneet, että Klopp on onnistuneesti tehnyt miehestä puolustavan keskikenttäpelaajan. Ja vielä Naby Keita pelasi viime kaudella heikosti, hänellä on kyllä potentiaalia paljon enempään. Ja ehkä Mestareiden liigan sankari Divock Origi viimein nousee avauskokoonpanon pelaajaksi.

Manen pitkä loma

Sadio Mane on ollut sivussa Liverpoolin koko preseasonin African Nations Cupin vuoksi. Mane vei Senegalin finaaliin, ja on ollut loppuottelutappion jälkeen etupäässä lomalla. Mane saattaa kauden ensimmäiset matsit istua penkillä, ja Origi pelata avauksessa.

Muuten Liverpoolin on parhaillaan mukana, ainoastaan James Milnerin pelaaminen on hieman epävarmaa.

Norwichin viime kauden menestys oli yllätys, ja kaipa Teemu Pukkikin voi ottaa sitä osan omaksi ansiokseen. Edellisellä kaudella Kanarianlinnut olivat Championshipissä vasta sijalla 14, ja nyt joukkue voitti komeasti koko sarjan.

Valioliiga-avaus Poolin Anfieldilla on toki kova avaus, mutta toisaalta avauspäivä on paras ottelu yllättää jättiseurat. Sarjaousijat ovat usein onnistuneet avauspäivänä kaatamaan isompiaan, esimerkiksi kaksi vuotta sitten avauspäivänä Burnley voitti vieraissa Chelsean.

Hyvä treenikausi

Norwich on ollut kauden alla treenimatseissa pirteä, nurin ovat menneet Toulouse sekä Schalke. Seura ei juurkaan ole hankkinut uusia pelaajia, vaikka tokihan nousija tarvitsisi vahvistuksia. Norwich on käyttänyt kesällä vain alle neljä miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin. Se ei ole paljon, kun ottaa huomioon, että esimerkiksi toinen nousija Aston Villa on käyttänyt yli sata miljoonaa puntaa pelaajakaupoilla.

Pihtaaminen pelaajamarkkinoilla näkyy siinä, että Norwich on vetomarkkinoiden kakkosuosikki putoamaan Championshipiin. Ykkönen on viime kauden Championshipin kakkonen Sheffield United.

Norwichilla on kauden avauksessa vielä poissaoloja. Zimmerman, Tettey ja Thompson ovat kaikki sairastuvalla. Klosen pelaaminen on epävarmaa. Mutta mikä tärkeintä, Pukki on iskussa.

Ottelun kertoimet ovat Bethardilla 1.14 – 9.50 – 19.25, ja kaipa se on juuri kohdallaan. Norwich alle 0.5 maalia saa kertoimeksi 1.64, ja siihen voi pienen betsin laittaa. Jos jatketaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin, niin tuskin Teemu Pukki ja kumppanit montaakaan kutipaikkaa saavat.

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi