Wimbledon: Nick Kyrgios - Rafael Nadal 4.7.2019, pysyvätkö Kyrgiosilla hermot kurissa?

Nick Kyrgios, Wimbledon

Wimbledonin tennisturnauksen kakkoskierroksella kohtaavat Ranskan avoimet hiljattain voittanut Espanjan Rafael Nadal sekä tenniksen pahis, australialainen Nick Kyrgios.

Nadal pudotti ensimmäisellä kierroksella Japanin Sugitan 3-0. Kyrgios taas voittitoisen australialaisen, Jordan Thompsonin 3-2.

Nadal on voittanut tennisurallaan jo kaiken, ja vielä moneen kertaan. Grand Slam -turnauksen voittoja Nadalilla on jo 18, Wimbledonissakin hän on voittanut kahdesti. Kaiken kaikkiaan Nadalilla on 82 ATP -turnausvoittoa.

Kyrgios taas on pelaaja, jolla ilmeisesti olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta pää ei oikein kestä. Tai sitten voittaminen ei vain kiinnosta häntä niin paljon, että mies jaksaisi pitää hermot kurissa.

Aseta vetosi näillä vedonlyöntisivuilla

  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

Kyrgios voittanut Nadalin tänä vuonna kahdesti

Edellisen kerran Nadal ja Kyrgios ovat pelanneet vastakkain nurmikentällä vuonna 2014, jolloin Wimbledonissa silloin vasta 19-vuotias Kyrgios pudotti Nadalin neljännesvälierässä 3-1. Tämän kauden aikana Kyrgios on voittanut Nadalin kahdesti, kumpikin kovalla alustalla pelattu ottelu on päättynyt 2-1.

Kyrgiosin edellisen kierroksen ottelu Thompsonia vastaan meni viiteen erään suurelta osin sen vuoksi, että Kyrgios laittoi neljännen erän läskiksi. Thompson voitti tämän 6-0, kun Kyrgios paukutteli kämmenlyöntejään aivan minne sattuu. Viidennessä erässä Kyrgios sitten päätti taas pelata, ja sen hän voitti 6-1.

Kyrgios syötti Thompsonia vastaan erinomaisesti. Kaiken kaikkiaan ässäsyöttöjä tuli 23. Kyrgiosin ykkössyöttöjen voittoprosentti oli 69.

Neljännen surkean erän tilastot laskevat Kyrgiosin ottelun kokonaislukemia. 0-6 -häviössä hän voiti ykkössyöttönsä vain 29 prosenttisesti.

Kyrgiosin tuntuu olevan todella hankala pelata kokonaista ottelun parasta peliään. Thompsonia vastaan hän oli välillä täysin ylivoimaisen hyvä, ja välissä sitten homma meni pelleilyksi, tuomarille lässyttämiseksi ja muuksi höpöttämiseksi. Kolmannessa erässä Kyrgios vielä eräpallotilanteessa päätti syöttää alakautta.

Sen verran Kyrgios kuitenkin välittää pelaamisesta, että kun hän lyö helpon virheen – ja Thompsonia vastaan niitä tuli peräti 52 – niin sitten alkaa kiukuttelu ja itselle raivoaminen.

Nadal helpolla jatkoon

Nadalin ensimmäinen kierros oli sen verran helppo, että paukkuja jäi jatkokierroksille. Sugita meni nurin helposti 6-3, 6-1, 6-3. Nadal syötti 12 ässää ja voitti ykkössyöttönsä 78 prosenttisesti. Tasoeroa pelaajien välillä toki on paljon, mutta kyllä avauskierros kertoo, että Nadal on saanut pidettyä Ranskan avointen kuntonsa tallella. Nadal mursi ottelussa Sugitan syötön kuusi kertaa ja hävisi omansa vain kerran. Murtopalloja Nadalilla oli yhteensä 15.

Kyrgiosin pelaamisesta tulevassa ottelussa ei osaa sanoa oikein mitään. Hankala tietää, että millä tuulella hän on. Jos kaikki sujuu, ja miehellä on vauhti päällä kentällä, mutta ei niin paljon turpavärkissä, niin Nadal voi olla kovilla.

Jos taas Nadal saa ajettua Kyrgiosin koville ja virheisiin, niin aussilta saattaa tässä homma hajota. Joka tapauksessa, käy miten käy, niin peli on varmasti viihdyttävä, ja aivan varmasti ainakin ajoittain tarjolla on loistavaa tennistä.

Ottelun kertoimet ovat Bethardilla Nadalille 1.30 – 3.85. Paras veto voisi olla se, etä ottelu ei ole lyhyt. Kyrgios pystynee pelaamaan ainakin muutaman erän parasta peliään. Bethard antaa kertoimen 1.95 sille, että pelejä pelataan ainakin yli 39.5.

 

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi