Wimbledon: Novak Djokovic - Roger Federer 14.7.2019

roger federer, wimbledon

Roger Federer on todellinen veteraani edelleen tennismaailman huipulla. Hän kohtasi Wimbledonin välierässä Rafael Nadalin jo 40. kerran, ja eteni loppuotteluun jahtaamaan uransa yhdeksättä Wimbledonin mestaruutta sekä 21. Grand Slam -mestaruutta.

Finaalissa 37-vuotiaan Federerin voiton edessä on tämän hetken ranking-ykkönen Novak Djokovic. 32-vuotias serbialainen on luonnollisesti ATP-listan ykkösenä ja kovana pelaajana aivan jokaisella alustalla ottelun suosikki. Ottelun kertoimet ovat Unibetilla päivää ennen ottelua 1.53 – 2.50.

Djokovic on lujaa vauhtia saamassa kiinni Federeriä Grand Slam -voittojen määrässä. Djokovicilla on näitä suurturnausten voittoja 15, ja hän on kaikkien aikojen listassa kolmosena. Kakkosena listalla on Nadal.

Finaali on Federerin ja Djokovicin 48. keskinäinen ottelu, ensimmäisestä on jo 13 vuotta. Djokovic on voittanut peleistä 25, ja näissä ovat mukana kaksikon kohtaamiset Wimbledonin loppuottelussa. Djokovic voitti Federerin Etelä-Lontoon nurmistadionilla vuosina 2014 ja 2015. Vuonna 2012 Federer voitti Djokovicin Wimbledonin semifinaaleissa.

Aseta vetosi näillä vedonlyöntisivuilla

  • Vedonlyöntisivusto
  • Pelaamaan
  • Bonus
  • Arvio
  • Bonus

 

Djokovic taas huipulla

Djokovic oli muutama vuosi sitten hieman vaisummassa kunnossa eikä menestystä tullut, mutta sitten kuiva kausi katkesi komeasti. Viime vuonna hän voitti ensin Wimbledonin ja perään US Openin, ja sitten vielä tämän vuoden alussa Australian avoimet. Alkukesän Ranskan Avoimissa Djokovic putosi semifinaalissa Dominic Thiemille.

Viime kauden Wimbledonin finaalissa Djokovic pääsi melko helpolla. Kevin Anderson meni nurin kolmessa erässä. Anderson oli loppuottelussa aikalailla puhki, hän oli kahdella edellisellä kierroksella pelannut pitkät viisieräiset Federeriä ja John Isneriä vastaan.

Federerin ura vaikutti jo olleen ohi, kun hänellä meni viisi vuotta ilman Grand Slam -voittoa. Federer voitti Wimbledonin vuonna 2012, ja sitten seuraavan kerran Grand Slamin vuonna 2017 Australian Avoimissa. Viimeksi Federer on voittanut Grand Slamin vuonna 2018 Australian Melbournessa.

Tällä kertaa rasitus ei ole suuressa roolissa loppuottelussa. Kumpikin on viettänyt suurin piirtein saman verran kentällä ennen finaalia. Ratkaisu on sitten siinä, että kumpi pelaa sunnuntaina parempaa tennistä.

Djokovic on viime aikoina ollut taas lähellä sitä dominoivaa itseään, joka hän oli ennen vuoden 2017 loukkaantumistaukoa. Federer on pelannut hyvin altavastaajan roolissaan, ja sellainen hän oli edellisellä kierroksella Nadaliakin vastaan.

Pitkä peli tulossa?

Djokovic ei lyö palloa niin lujaa kuin Nadal, joten ottelussa voisi olla montakin pitkää pallorallia. Djokovic sanoi haastattelussa ennen loppuottelua, että Wimbledonin nurmialusta sopisi hyvin Federerin pelille.

”Federer haluaa pelata nopeasti, hän ottaa ajan pois vastustajalta”, Djokovic sanoi.

Semifinaalissa espanjalainen Bautista-Agut piti Djokovicia tiukoilla. Bautista-Agut teki ottelussa hyvin vähän virheitä, ja ulospäin kiertävä syöttö oli hankala pala Djokovicille. Tämä lupaa mahdollisuuksia Federerille.

2014 Djokovic ja Federer pelasivat Wimbledonin finaalissa viisieräisen ottelua, ja jotain samanlaista voisi olla tulossa nytkin. Yli 40.5 peliä saa Unibetilta kertoimeksi 1.83, ja sen voi pelata. Vaikea nähdä, että kumpikaan veisi ottelua kolmessa erässä. Ja jokunen katkaisupelikin saatetaan nähdä.

 

Kaikki Vihjeet

Aseta vetosi