Veikkaa Valioliigaa: vihjeet, kertoimet ja sarjataulukko

Valioliigan kausi 2017-2018 oli Manchester Cityn historiallista hallintaa. Kaudelle 2018-2019 Manchester siniset ovat edelleen selvä suosikki, mutta haastajien ryhmä on vaihtunut. Manchester Unitedia ei enää kukaan odota mukaan mestaruustaistoon, mutta toinen pohjoisen punapaitajengi, Liverpool, on noussut Cityn ykköshaastajaksi.

Vedonlyöntikertoimet Valioliigan mestaruudesta

Syyskuun puolessa välissä Manchester Cityn mestaruuskerroin on Unibetilla 1.70, kakkossuosikki Liverpoolin kerroin on 3.25. Muut ovat sitten jo kaukana, Chelsea saa kertoimeksi 10.00 ja Manchester United 34.00.

Unibetin top 9 -tarjonta Valioliigan mestaruuskertoimista:

Manchester City          1.70

Liverpool                     3.25

Chelsea                        10.00

Manchester United      34.00

Tottenham                   41.00

Arsenal                        67.00

Watford                       251.00

Wolverhampton           501.00

Everton                       751.00

Kaudella 2017-2018 Manchester City rikkoi Valioliigan piste-ennätyksen napsimalla kauden aikana tasan 100 pistettä. Voittojakin City otti kaudessa enemmän kuin kukaan koskaan aikaisemmin, 32 voittoa 38 ottelussa, 19 vierasottelusta se voitti 16.

City aloitti viime kauden komeasti ottamalla peräkkäin 18 voittoa elokuun loppupuolelta lähtien. Tämän putken jälkeen oli jo aikalailla selvää, että kuka liigamestaruuden vie.

City teki viime kaudella 106 maalia, ja sekin on koko liigan ennätys. Joukkuee maaliero oli myös ennätys, lukema oli peräti 79 plussan puolella.

Cityn dominoiman kauden jälkeen siirtomarkkinoilla tapahtui. Liverpool hankki ehdottomia vahvistuksia maalille ja keskikentälle, ja Manchester United epäonnistui pahoin uusien pelaajien houkuttelussa. Pool oli selvästi kesän markkinoilla eniten onnistuneita kauppona tehnyt Valioliigan kärkijoukkue, kun lontoolaiset Chelsea, Arsenal ja Tottenham viettivät hyvinkin hiljaisen kesäsesongin.

Valioliiga 2018-2019 on maailman suosituin jalkapallosarja

Valioliiga on noussut koko maailman jalkapallosarjoista seuratuimmaksi. Raha ratkaisee nykyurheilussa, ja Valioliigan asema futismaailmassa näkyy parhaiten siinä, kuinka hyvin se tekee bisnestulosta. Kaikista maailman kansallisista urheilusarjoista Valioliiga on neljänneksi tuottoisin suurten jenkkisarjojen jälkeen. Kakkosena oleva Bundesliiga tekee tulosta vain noin 60 prosenttia siitä mitä Valioliiga tekee.

Raha pyörittää jalkapalloa. Mitä enemmän seuroilla on rahaa, sitä parempia pelaajia ne voivat palkata. Ja mitä parempia pelaajia seuroilla on, sitä enemmän niitä seurataan.

Valioliiga on onnistunut muita suuria futissarjoja paremmin pitämään yllä kilpailutilannetta. Manchester City on nyt liigan ykkönen, mutta muuten kuitenkin viimeisen kuuden vuoden aikana Valioliigan on voittanut neljä eri seuraa. Samalla periodilla Bundesliigan on voittanut vain Bayern Munchen ja Italian Serie A:n vain Juventus.

Valioliiga on suosittu ja seurattu, sillä on faneja ympäri maailman ja sen otteluista lyödään paljon vetoa. Tämä antaa fiksulle pelaajalle mahdollisuuden löytää hyviä kertoimia. Jalkapallo ammattitasolla on viihdettä, sankareita ja konnia nostetaan esille ja supertähdistä tehdään lähes Teräsmiehen veroisia pelaajia, jotka vaikka yksin voittavat otteluita. Lajia paremmin ymmärtävä tietää, että futiskin on joukkuelaji. Jos Leo Messi pelaisi Alavesissa tai Cristiano Ronaldo Bolognassa, niin nämä joukkueet eivät siltikään voittaisi liigamestaruuksia.

Fiksun pelaajan on löydettävä yliarvostetut ja hypetetyt joukkueet. Näihin suosittuihin joukkueisiin kaadetaan vetomarkkinoilla kohtuuttoman paljon rahaa, ja niiden vastustajat sitten saavat mainioita vetokertoimia. Ammattipelaajat kertovat tarinaa, kuinka kymmenisen vuotta sitten Liverpool oli melko keskinkertainen joukkue, mutta silti sen puolesta lyötiin niin suurilla summilla vetoa, että Liverpoolia vastaan saattoi pelata silmät kiinni joka ottelussa, ja voitolle jäi. Tämä ei enää Poolin kohdalla pidä paikkaansa, mutta vastaavia tilanteita tarkkasilmäiset saattavat löytää nykyäänkin.

Valioliigan vedonlyöntivihjeet häntäpään joukkueille

Valioliigasta löytyy vedonlyöntikohteita myös liigan alapäästä. Kolme viimeistä joukkuetta putoaa sarjaporrasta alemmaksi Championshipiin, ja luonnollisesti tästäkin annetaan kertoimia. Vedonlyönti sarjaputoajasta on useimpina keväinä vielä jännittävämpää kuin mestaruusvedonlyönti. Valioliigan voittaja saattaa ratketa jo hyvissä ajoin ennen viimeistä kierrosta, mutta putoamiskamppailua käydään oikeastaan joka kausi viimeiselle kierrokselle saakka. Ja usein tähän taistoon liittyy suurta dramatiikkaa.

Kaudella 2004-2005 yksikään joukkue ei ollut varma putoaja ennen vihoviimeistä ottelukierrosta. Norwich, Crystal Palace, West Bromwich ja Southampton olivat kaikki vielä mahdollisia putoajia. WBA oli ennen viimeisen sunnuntain otteluita jumbona, Soton ja Palace pisteen edellä ja Norwich vielä näistä pisteen edellä. WBA oli ainoa joukkueista, joka otti voiton viimeisellä kierroksella, ja näin se nousi pohjapaikalta putoamisrajan yläpuolelle.

Tällä kaudella syyskuun puolessa välissä vetomarkkinoiden suosikki putoajaksi on Cardiff. Unibet antaa sen putoamiselle kertoimeksi vain 1.35, kakkossuosikki on Huddersfield kertoimella 1.44 ja kolmossuosikki putoajaksi on viime kauden komeettajoukkue Burnley kertoimella 2.10

Unibetin ”to be relegated” -lista:

Cardiff             1.35

Huddersfield   1.44

Burnley           2.10

Newcastle        4.25

Fulham            4.75

Brighton          4.75

West Ham       5.00