Vedonlyöntibonukset - bonusraha, ilmaisveto ja riskitönveto

Vetofirmat tarjoavat asiakkailleen usein pelirahaa bonuksina. Erilaisia bonuskampanjoita on paljon, lisärahaa voi saada talletuksen päälle tai sitten pelaamalla ensin omalla rahalla, tai sitten muuten vaan.

Vetofirmoille bonukset ovat mainio markkinointikeino, ja samalla pelaajat sitoutetaan firman asiakkaiksi. Vetopelaajan ensimmäinen bonus uudelta vetofirmalta on lähes aina liittymisestä seuraava avajaistarjous, eli ensitalletusbonus. Ensi alkuun uusi pelaaja saa useimmiten bonusta oman ensimmäisen talletuksensa päälle. Hyvin tavallinen tapa vetofirmalta on tuplata uuden pelaajan ensitalletus, eli antaa 100% vaste talletukselle. Talleta 100€, saat toisen 100€ kaupan päälle.

Bonuksien kierrätysehdot

Aivan ilmaista rahaa ensitalletusbonus ei ole. Firmat asettavat ehtonsa, milloin bonus muuttuu rahaksi, jonka pelaaja voi nostaa itselleen. Vetofirmat määrittävät bonukselle kierrätysehdot. Raha täytyy sijoittaa vedonlyöntiin niin monikertaisesti kuin ehdoissa sanotaan bookkerin sääntöjen mukaisella vähimmäiskertoimella. Hyvin tavallinen ensibonuksen ehto on, että talletuksesta saa sadan prosentin bonuksen sataan euroon asti, ja bonussumma on kierrätettävä vedonlyönnissä kuusi kertaa vähintään 1.80 -suuruisilla kertoimilla valitsemissasi veikkauspeleissä

Ilmaisvedot ja riskittömätvedot

Avajaistarjouksen lisäksi vedonvälittäjät tarjoavat monenlaisia muitakin bonuksia. Firmat tarjoavat usein ilmaisia vetoja, kunhan pelaaja on ensin betsannut itse. Hyvin yleinen ilmainen veto -kampanja on esimerkiksi sellainen, että kun pelaaja ensin lyö omista rahoistaan 20 euron vedon vaikkapa jääkiekon SM-liigaan, niin seuraavalla viikolla vetofirma antaa pelaajalle kymmenen euron ilmaisen vedon. Pelaaja saa siis lyödä vetoa vetofirman rahoilla, ja voitot saa pitää. Vetofirma voi tarjota myös riskittömiä vetoja. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja lyö vedon omalla rahallaan, mutta jos veto ei ole voittaja, niin sitten vetofirma antaa rahat takaisin. Usein riskittömissä vedoissa kattosumma on korkeintaan muutama kymppi.

Voitontuplaukset, takuuvedot ja tehostetut kertoimet

Vetofirmat antavat bonusrahaa myös niin, että erilaisille vetovaihtoehdoille annetaan parempi kerroin kuin mitä sivustolla muuten on tarjolla. Usein nämä bonusvoitot annetaan hankalasti osuville vedoille. Esim Bet365 -firma maksaa voiton tuplana, jos pelaaja on saanut eurojalkapallosta 14 kohteen yhdistelmävedon oikein. Tällaisen osuman todennäköisyys tosin on hyvin pieni. 

Yhdistelmävedoissa bookkerit antavat myös tarjouksia, jossa pelaajan rahapanos palautetaan kokonaan tai osittain, jos veto menee pieleen vain hieman. Esimerkiksi Betway antaa 25 euroon asti pelaajalle ilmaisvedon, jos saman summan vähintään neljän kohteen futisveto on mennyt yhdellä pieleen.

Tehostettuja kertoimia annetaan yleensä isoihin tapahtumiin kuten jalkapallon ja jääkiekon MM-kisoihin tai vaikkapa el Clasicoon ja Mancesterin Derbyyn. Ideana on yksinkertaisesti tarjota poikkeuksellisen mehukasta kerrointa niille betsaajille, jotka lyövät vetonsa annettuun aikarajaan mennessä.